vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Biserica Ortodoxă și-a „tras” Serviciu Monahal de Informații. Concurează cu SRI, DGIPI și DGA. Ponturile se dau, probabil, la spovedanie…

  de Special Arad | 27 martie 2015, 11:05 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  Enational susține că a fost înființat Serviciul Monahal de Informații, care activează deja, în mare secret, pe lângă conducerea superioară a Bisericii Ortodoxe Române.

  ,,SRI, SIE, SPP, DIA, DIPI si STS sunt serviciile secrete românești recunoscute și asumate oficial. Iar funcționarea tuturor, până la excepțiile reprezentate de  unii „acoperiți” civili, se bazează exclusiv pe structurile militarizate. Numai că această organigramă, este cât se poate de clar, nu poate fi copiată și în cazul structurii aflate la dispoziția mai-marilor BOR, în frunte cu însuși Patriarhul României. Și pentru că este imposibilă folosirea unor ofițeri de carieră în această muncă informativă care se desfașoară, să recunoaștem, sub excelenta acoperire a sutanelor, Serviciul Monahal de Informații se pare că a fost pus pe roate, cel puțin după câte susțin sursele noastre, de consilieri civili cu niscaiva experiență în domeniu. Ceea ce și explică performanțele operative reușite în scurt timp de membrii și colaboratorii noii structuri bisericești, susțin cei de la enational.ro.

  Marele semn de întrebare care rămâne este la ce folosesc toate aceste informații, unele deosebit de prețioase, care sunt obținute, prin mijloace specifice, de către fețele bisericești sau colaboratorii acestora. Mai ales că, după cum au aflat cu stupoare ofițerii pe bune ai altor structuri legale, nu de puține ori principalele „ținte” vizate de către SMI sunt politicieni aparținând tuturor partidelor, dar și importanți oameni de afaceri. Și uite cum s-a născut deja suspiciunea că, din moment ce „ponturile” astfel obținute nu ajung în baza de date a Centrului Operațional de Informații Integrate, acolo unde toate celelalte servicii secrete își varsă obolul informativ, ele nu fac decât să slujească intereselor Bisericii.

   

   

  sursa foto: www.xero.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.