luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Biserica Catolică „Sf. Anton de Padova” a răsunat cu note nobile, cu ocazia Festivalului de Muzică Religioasă | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 8 aprilie 2022, 10:29 AM | Cultură | Topic special

  0

  A doua zi a Festivalului de Muzică Religioasă din Arad a reușit să umple așa cum mai rar vedem Biserica Catolică „Sf. Anton de Padova” din Arad, joi seara. Mulți oameni au stat chiar și în picioare pentru a asculta concertul vocal-simfonic al corului și orchestrei Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”.

  Programul a cuprins Concertul pentru două viori de Johann Sebastian Bach, apoi Ave Maria de Giulio Caccini, iar la final Requiem în Re Minor de Gabriel Fauré.

  Concertul s-a desfășurat în două părți: soliști Răzvan Pașca și Ilinca Sîrbu au interpretat Concertul pentru două viori de Johann Sebastian Bach, sub bagheta dirijorului Jean Filip Marc Preotesoiu, profesor al Colegiului de Arte arădean. Apoi, Corul Eutherpe a interpretat Ave Maria de Giulio Caccini, dirijat fiind de doamna profesoară Cristina Cameniță. Ce-a de-a doua parte a programului a conținut Requiem în Re Minor de Gabriel Fauré, având trei soliști: David Mihuț (bariton) și Bianca Țifrea ( soprană) și Alexandra Madarasz (soprană), alături de corurile reunite: Eutherpe, Voci de Primăvară (dirijat de profesoara Corina Teuca) și Clopoței de Argint (dirijat de profesor Adina Gabor), cu toții sub bagheta profesorului dirijor Jean Filip Marc Preotesoiu.


  (Concertul pentru două viori de Johann Sebastian Bach)

  Festivalul este organizat de Asociația Europeanul în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, iar ediția din acest an, a doua la număr, după o lungă pauză, a început luni, 6 aprilie, cu o dezbatere depre rolul muzicii religioase în mileniul al treilea, organizată în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, eveniment al cărui moderator a fost maestrul Dorin Frandeș și la care au participat reprezentanți ale tuturor cultelor religioase din municipiu.

  Seria de evenimente incluse în programul Festivalului de Muzică Religioasă continuă astăzi, 8 aprilie, de la ora 19:00, la Filarmonica Arad, unde va avea loc un concert coral susținut de Corul Academic al Filarmonicii Arad împreună cu Corul Bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă, „Ilarion V. Felea” din Arad, urmat apoi de un recital de orgă susținut de Henriette Andrea Nagy. Sâmbătă, de la ora 17:00, urmează un concert religios, tot la Filarmonică, oferit de corurile și grupurile corale ale cultelor religioase din Arad, iar duminică – ultima zi de festival – în mai multe locașuri de cult din Arad vor fi concerte susținute de corurile cultelor religioase din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.