duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Biserica Betel, din Vlaicu, și o casă din Sânnicolau Mic au luat foc azi noapte

  de Andrei Fuliaș | 13 decembrie 2019, 8:33 AM | Știri Arad

  5

  Noaptea trecută a fost una grea pentru pompierii arădeni, aceștia luptându-se ore în șir cu flăcările ce au cuprins, aproape în același timp, Biserica penticostală Betel, situată pe Calea Aurel Vlaicu, și o casă particulară de pe strada Theodor Păcățeanu.

  Primul incendiu, cel de la biserica Betel, a izbucnit în jurul orei 00:30, iar pentru lichidarea lui s-au deplasat de urgență la fața locului două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare la înălțimi, un echipaj SMURD, o autospecială de descarcerare, doi ofițeri și 15 subofițeri. Pompierii din cadrul ISU Arad au reușit să stingă focul după aproximativ o oră, acesta manifestându-se în interiorul bisericii, cu mari degajări de fum. Potrivit reprezentanților ISU, incendiul ar fi izbucnit de la „jar sau scântei” provenite de la un aparat de sudură sau de la un aparat de tăiat.

  Nici nu au apucat să lichideze bine incendiul de pe Calea Aurel Vlaicu, căci pompierii au fost solicitați să intervină în celălalt capăt al municipiului Arad, în cartierul Sânnicolau Mic. Acolo, pe strada Theodor Păcățeanu, o casă particulară luase foc.

  Din casa cuprinsă de flăcări au fost evacuate de urgență patru femei și un copil, potrivit reprezentanților ISU Arad. Una dintre femei, în vârstă de 25 de ani, a fost preluată de urgență de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Arad și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, aceasta având arsuri de gradul 1 pe mâini și picioare.

  UPDATE

  Incendiul de la casa particulară din Sânnicolau Mic a izbucnit după ce locatarii au încercat să aprindă focul în casă cu un lichid inflamabil.

  „A intervenit Detașamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială SMURD, o autospecială SAJ, doi ofițeri și 12 subofițeri. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga casă, fiind favorizat de o butelie deschisă și de rumegușul folosit pentru încălzire, existând posibilitatea de propagare și la alte două locuințe învecinate. În casă locuiau 12 persoane, însă toate s-au autoevacuat, doar trei femei și un copil râmânând în curtea din spate. Acestea au fost scoase de pompieri. În urma evaluărilor medicale, o femeie de aproximativ 25 de ani a fost preluată de echipajul SAJ, aceasta având arsuri la membrele inferioare și superioare, și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe. Alte trei femei au primit îngrijiri medicale în urma unor intoxicații ușoare și atacuri de panică. Incendiul a fost localizat în limitele găsite și a fost stins după aproximativ trei ore de intervenție. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă folosirea de foc deschis în spații închise, ca urmare a întreținerii aprinderii cu un lichid ușor inflamabil”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maiorul George Pleșca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Proverbe 17:5 … cine se bucură de o nenorocire nu va rămâne nepedepsit.

   Dragi frați români, ne lăudăm că suntem un popor creștin. Haideți să și trăim credință și să simțim cu cei în durere în loc să judecăm cum l-au judecat pe Iov prietenii lui.

   Hai sa dam mâna cu mâna
   Cei cu inima româna,
   Sa-nvârtim hora fratiei
   Pe pamântul României!

   Iarba rea din holde piara!
   Piara dusmania-n tara!
   Între noi sa nu mai fie
   Decât flori si omenie

   Am auzit și eu din Diaspora despre această tristă veste… am încercat să mă pun doar pentru o clipă în papucii fratelui păstor sau a membrilor acestei biserici. Mi se rupe inima doar când mă gândesc la momentele de durere prin care ei trec.

   Dragă bierică Betel mă rog ca bunul Dumnezeu să vă dea putere, credință și speranță în aceste vremuri de încercare “chiar dacă-ar fi să umblu prin valea umbrei morții nu mă tem de nici un rău câci Tu ești cu mine”. “Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu”. Nu înțelegem planul Lui măreț, mă rog să rămâneți uniți în aceste momente grele și în final Dumnezeu să se poată lăuda cu copiii lui care au rămas în picioare în ciuda furtunii și cel Rău nu a reușit să-i distrugă chiar dacă temporar a distrus o clădire, dar nu Biserica Lui.

   Vă iubesc pe toți, și mă rog pentru poporul român. Multe binecuvântări frății mei!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.