miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Biroul Electoral Județean intervine cu „pumnul” în lupta politică din Arad. S-a luat o decizie „șoc”

  de Andrei Fuliaș | 1 noiembrie 2019, 8:41 PM | Politikos | Topic special

  0

  Membrii Biroului Electoral Județean Nr. 2 Arad au luat vineri o decizie importantă cu privire la modul în care partidele și candidații înțeleg și aleg să își desfășoare campania electorală.

  Concret, membrii BEJ Arad au decis, cu majoritate de voturi, să admită sesizarea formulată de către USR Arad, prin președintele Vlad Botoș, cu privire la folosirea de către Partidul Social Democrat (PSD) a unor materiale de propagandă electorală online care exprimă o campanie electorală negativă și insultătoare față de unul dintre competitorii electorali, respectiv candidatul Alianței USR – PLUS, Dan Barna.

  Astfel, din conținutul imputat PSD și nu publicațiilor care au pus la dispoziție spațiul publicitar, reprezentanții BEJ arată că materialul electoral publicat încalcă dreptul constituțional prevăzut de art. 30 alin. 6 din Constituția României cu privire la respectarea demnității, onoarei și dreptului la propria imagine a candidatului USR, precum și dispozițiile art. 37 alin. 2 din Legea nr. 370/2004, care prevăd că mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept.

  Totodată, în decizia BEJ se arată că va fi dispusă interzicerea difuzării și înlăturarea materialului electoral respectiv în spațiul public.

  De menționat însă că decizia nu este definitivă, deoarece reprezentanții PSD au drept de contestație în termen de 48 de ore de la afișarea deciziei, adică până duminică (03.11.2019) la ora 11:00.

  În continuare, puteți consulta întregul document privind decizia BEJ:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.