duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3Biletul de adio! Mesajul scris de tânărul care l-a ucis pe instructorul de tir Nicolae Tănase. Totul a fost filmat!

  de Special Arad | 1 aprilie 2015, 2:45 PM | Naţional

  0

  UPDATE 3

  Tânărul care şi-a împuşcat instructorul în poligonul de la UTI, iar mai apoi s-a sinucis cu aceeaşi armă, a lăsat un bilet de adio, în care a scris că se simte inutil şi că vrea să moară, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

  Sursele citate au precizat că biletul a fost găsit de familia tănărului de 24 de ani, într-o haină a acestuia. Cristian Pop, tânărul care şi-a împuşcat instructorul de tir, a scris că se simte inutil şi că îşi doreşte să moară, potrivit aceloraşi surse.

  Crima urmată de sinucidere comisă marţi seară în Poligonul UTI din Capitală a fost suprinsă de camerele de supraveghere, din imagini reieşind că tânărul, care trăgea la ţintă, şi-a împuşcat instructorul de trei ori cu un pistol Glock, după care s-a împuşcat în cap, afirmă surse judiciare.

  Potrivit surselor citate, Cristian Pop era un client mai vechi al poligonului şi nu era cunoscut de angajaţi drept o persoană conflictuală. Angajaţii poligonului spun că nu ştiu ca acesta să se fi certat vreodată cu vreunul dintre instructorii de tir.

  Tânărul de 24 de ani îşi făcuse programare la poligon pentru marţi seară, iar în jurul orei 19.30 a început să tragă la ţintă asistat de instructorul Nicolae Tănase, director al Poligonului UTI, în vârstă de 56 de ani.

  Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din poligon se poate observa cum tânărul trage câteva focuri la ţintă dar pentru că este foarte agitat, instructorul îi corectează de mai multe ori poziţia corpului.

  La un moment dat, Pop se întoarce brusc către bărbatul de 56 de ani şi îl împuşcă o dată cu pistolul Glock de calibru nouă milimetri, de la o distanţă de aproximativ un metru. După ce instructorul s-a prăbuşit, Popa a mai tras încă două gloanţe în trupul victimei. Apoi acesta şi-a scos căştile şi s-a împuşcat în cap cu acelaşi pistol.

  În noaptea de marţi spre miercuri, anchetatorii au anunţat familia lui Pop, care locuieşte în comuna Pantelimon şi au reuşit să afle că acesta a intrat într-o depresie după ce iubita lui a plecat în străinătate.

  tanase 1

  UPDATE 2

  Depresia e cauza? Nicolae Tănase a fost ucis de un tânăr cu probleme sentimentale care apoi s-a sinucis!

  Instructorul de tir Nicolae Tănase (foto), în vârstă de 56 de ani, a fost împușcat cu trei focuri de armă în poligonul de tragere UTI, situat pe Șoseaua Olteniței din București.

  Incidentul, așa cum v-am informat, a avut loc aseară, în jurul orei 19.45. U tânăr de 24 de ani, a cărui identitate nu a fost făcută publică de procurori, a sosit în poligon și a tras un încărcător în timpul antrenamentului. La un moment dat, pur și simplu a îndreptat arma către instructor ca înspre o țintă și a tras de două ori, nimerind pieptul acestuia. Apoi l-a împușcat mortal în cap. Imediat după comiterea crimei, criminalul s-a sinucis cu aceeași armă.

  Conform evz.ro, gestul criminalului pare unul asemănător cu cel al copilotului care a prăbușit avionul în Alpi, spun cunoscuți ai instructorului Tănase. O altă informație arată că în buzunarul hainei acelui tânăr s-a găsit un bilet.

  Una dintre ipotezele luate în calcul este că tânărul de 24 de ani a recurs la aceste gest întrucât suferea de depresie din cauza unei iubiri neîmpărtăşite. Acesta ar putea fi motivul pentru care şi-a pierdut cumpătul, potrivit unor surse judiciare.

  Tânărul venea des la poligon şi era cunoscut de instructorii de aici.

  Ancheta va continua cu audierea familiei tânărului. Totodată, se vor face expertize pentru a se vedea dacă acesta consumase băuturi alcoolice sau alte substanţe.

  Ucigașul a folosit un pistol Glock cu calibrul de 9 mm.

  Ce spun Membrii Asociației de Tir Dinamic?

  Confederatia Internationala de Tir Dinamic ( engl. International Practical Shooting Confederation ) sau pe scurt IPSC este organismul care reglementeaza comportamentul in cadrul Tirului Dinamic la nivel Mondial, fiind infiintat in anul 1976 in USA. În această seară IPSC România a postat pe facebook următorul mesaj:

  „Doliu in lumea tirului. Veste tragica de la poligonul de tir UTI din Bucuresti: un client al poligonului l-a impuscat cu 3 focuri de arma in piept si cap pe instructorul in poligonul de tragere ing. Tanase Nicolae si apoi s-a sinucis. Este un gest inexplicabil. Poligonul era autorizat si foarte bine pus la punct pe linie de siguranta iar instructorul a avut o pregatire si experienta de exceptie. Si totusi, s-a intamplat un lucru nedorit si care va atrage repercusiuni. Evenimentul reprezinta apa la moara pentru adeptii restrictionarii, totusi putem sa spunem ca lipsa cadrului legal si anume nepublicarea de 3 ani a metodologiei de aplicare a legii armelor conduce la anomalii. Este momentul ca autoritatile sa ia in serios si nu sa trateze cu ignoranta faptul ca nu avem reglementari legale, ca trebuie sa-si faca datoria, sa respecte legea si sa publice normele metodologice si standardele de siguranta pentru poligoanele de tir. Cerem sa se respecte transparenta decizionala, sa fie implicata societatea civila in procesul legislativ si sa se tina cont de experienta altor tari atata timp cat in Romania datorita restrictionarii din epoca Ceausescu si dupa a condus la lipsa de experienta. „soferii de duminica fac accidente” Datorita restrictionarii s-a ajuns aici si se va ajunge si mai rau. Nu este normal ce se intampla. Priviti afara. Niciunde nu e ca la noi! Exista poligoane, agrement, competitii. Exista si nebuni dar sistemul ii triaza prin activitatea de club. Daca exista cluburi cu membri care au istoric, orice schimbare de comportament este observat imediat. Pot fi evitate tragedii. Asa functioneaza afara. La noi din nebunia de a restrictiona totul este tinut in cerc inchis. Nici un cerc inchis nu are viitor”, arată comunicatl IPSC pe rețeaua de socializare facebook.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Fost director al Federației Române de tir, împușcat în cap de un tânăr de 24 de ani

  Un incident grav s-a petrecut, marți seară, într-un poligon de tir sportiv, din București, în urma căruia doi oameni au murit. Anchetatorii sunt la fața locului, transmite Realitatea TV.
  Potrivit primelor informații, instructorul a fost împușcat mortal de un client, care, s-a sinucis ulterior.

  Update: Din informațiile pe care le deținem, instructorul este Nicolae Tănase, fost director al poligonului Federației Române de Tir la începutul anilor 2000, antrenor federal. Cel care l-a împușcat, de trei ori în cap, cu un pistol de calibru 9 mm, este un tânăr de 24 de ani care practica tirul ca și hobby

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.