sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cumpărarea biletelor de tren online, suspendată pe 20 septembrie

  de - | 18 septembrie 2023, 5:55 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Biletele de tren nu pot fi cumpărate online pe 20 septembrie, a anunțat luni CFR Călători.

  „CFR Călători informează că, în data de 20 septembrie 2023, în intervalul orar 0:00 și 24:00, călătorii nu vor putea cumpăra bilete online.

  Aplicația de cumpărare online a biletelor va fi oprită pentru lucrări complexe de mentenanță.

  Pasagerii care au achiziționat bilete online pentru efectuarea călătoriei în data de 20.09.2023 vor putea călători prezentând în tren, digital sau fizic, biletul format ‚pdf primit prin mail sau descărcat din aplicație înainte de ora 0:00 a zilei de 20.09.2023. De asemenea, călătorii care au cumpărate bilete online și care doresc modificarea/renunțarea călătoriei o pot face în afara acestui interval de întrerupere.

  Pentru orice problemă legată de acest aspect călătorii pot scrie la [email protected].

  CFR Călători mulțumește pasagerilor pentru înțelegere”, se arată în comunicatul companiei.

  În vara acestui an, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat în producție platforma online Ghişeul Unic, dezvoltată prin proiectul „Sistem integrat, bază de date unică şi furnizare de informaţii privind sistemul de ticketing al operatorilor de transport feroviar de călători”.

  „Această ultimă etapă, survine după implementarea protocoalelor de servicii și structuri Web API, în sistemele informatice ale celor doi operatori de transport (OTF-C), respectiv CFR-Călători SA și Transferoviar Călători S.R.L, care au transmis acceptanța finală de participare la acest sistem dinamic și complex.”, au transmis reprezentanții ARF.

  Biletul de tren integrat este o facilitate care va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pentru o rută pe care circulă doi sau trei operatori feroviari.

  Prin utilizarea platformei online se pot achiziționa titluri de călătorie integrate, în conformitate cu actele normative în vigoare la călătoria pe calea ferată, numai pentru următoarele categorii de călători, și anume:

  – adult: orice persoană (indiferent de vârstă) care plătește tariful integral de călătorie;

  – copil: se consideră copiii până cel mult la împlinirea vârstei de 10 ani, la data călătoriei, inclusiv cei până în 5 ani pentru care se solicită loc separate;

  – elev: tinerii care urmează o formă de învățământ obligatoriu, (gimnazial, profesional/liceal, postliceal) la o unitate de învățământ acreditată/autorizată din România;

  – student: se consideră studenții români/străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate din România cu vârsta maximă de 26 ani.

  Adresa de accesare a platformei prin care se pot achiziționa bilete este: bilete.infofer.ro, iar după definitivarea structurilor Web API ale celorlalți patru OTF-C, platformele informatice ale acestora urmează să fie integrate, treptat, în Ghișeul Unic – vânzări on-line.

  Sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.