sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bilanțul tragediei de la Crevedia: 58 de victime, o persoană decedată, 3.000 de oameni evacuaţi

  de Adriana Barbu | 27 august 2023, 7:55 AM | Naţional | Știri Arad

  0

  S-a tras linie după încă o tragedie românească, iar bilanțul autorităților sună aproape apocaliptic: „pe 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime”.

  La o săptămână după tragedia de la 2 Mai, o altă intervenţie comentată deja asiduu pe reţelele de socializare pare să nu mai dezbrace România de doliu.

  Potrivit datelor oficiale, din cele 58 de victime de la Crevedia, 8 victime au fost spitalizate după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni). A doua explozie a făcut 50 de victime, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

  bilant expozie Crevedia 4

  39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi, bilanțul victimelor exploziei

  Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști şi 2 jandarmi).

  La momentul la care MAI a făcut raportarea (ora 2:00), 54 persoane erau internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

  În urma evenimentului, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență, a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși. „Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate”, se arată în informarea oficială.

  Unde vor fi repartizate victimelor accidentului puteţi citi AICI.

  bilant explozie Crevedia 2

  Forţele MAI cu care s-a intervenit la explozii

  Despre dinamica accidentului, oficialii au precizat: „Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

  ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

  – ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare.

  -ISU PH – 3 autospeciale de stingere.

  – 1 elicopter SMURD

  ❗️ – 9 echipaje SAJ Dâmbovița

  ❗️- IGPR – 29 de polițiști;

  ❗️ – IGJR – 30 de Jandarmi.”

  3.000 de locuitori evacuaţi din zona învecinată intervenţiei

  „Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ 800 metri față de locul intervenției și au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 locuitori. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

  La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă aspectele operaționale destinate gestionării optime a acestei situației complexe, au fost operaționalizate și două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați de acest nefericit eveniment”, se mai arată în comunicarea oficială.

  Citește și:

  UPDATE 6(Video) Explozii puternice la o stație GPL. Cel puțin o persoană a murit și sunt zeci de pompieri răniți

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.