joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Big Brother din spațiu! WorldView-3, satelitul care ne poate monitoriza oriunde

  de Special Arad | 3 septembrie 2014, 10:20 AM | Știință | Video

  0

  Satelitul comercial WorldView-3, lansat în urmă cu 2 săptămâni, a inceput sa transmită primele imagini pe Pamant. Acestea au o rezolutie atat de buna incat pot, de exemplu, sa urmareasca un om la volanul masinii, pe autostrada.

  Satelitul, operat de Google, poate vedea cu o precizie de 30 de cm! Altfel spus, poate surprinde orice detaliu de pe planeta, la o simpla comanda de pe calculator, relateaza GadgetReport.ro via GigaOm.com

  „Putem spune dacă e vorba despre o camionetă, un SUV sau o maşină obişnuită”, a declarat Kumar Navulur, director în cadrul
  DigitalGlobe, compania care operează satelitul.

  Primele imagini transmise de WordView-3, de proba, arata un aeroport din Madrid.

  Interesant este ca DigitalGlobe a trebuit să le reduca rezolutia pentru ca, din iunie, este ilegal ca firmele sa realizeze imagini cu rezoluţia mai mare de 40 cm. De anul viitor insa, Big Brother va permite, legal, imagini la rezolutii de 25 cm.

  madrid_40cm_chip3 madrid_40cm_chip7 screen-shot-2014-08-27-at-12-07-52-pm screen-shot-2014-08-27-at-12-10-12-pm

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.