miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bibarț l-a lăsat pe Bîlcea fără spectatori! Bătălia pentru „chilometrul 0” e în toi

  de Lucian Dănilă | 18 octombrie 2019, 3:42 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Bibarț și Bîlcea continuă alergarea. Din punctul lor de vedere, la „Finish” îi așteaptă scaunul de primar de la „chilometrul 0” al Aradului. Nu, nu am greșit, am scris chilometrul și nu kilometrul pentru că de pe scaunul de primar așa se scrie: „chilometru”. Cum se aude…

  Bibarț este, de câteva luni bune, primarul Aradului. Interimar, cum o fi el, dar este primar… Bîlcea vrea și el să fie primar, asta fiind și dorința lui Falcă, a Geaninei, și nu mai știm a cui, dar poate știe el mai bine. În timp ce Bibarț posta imagini cu nocturna de pe „Francisc Neumann”, Bîlcea ne vorbea deja la viitor și ne povestea despre gazonul de pe viitorul stadion.

  Bătălia dintre Bibarț și Bîlcea e la prezent, e acum, sub ochii noștri. La trecut vorbește numai fostul primar, Ghiță Falcă, care în lipsă de activitate – pentru că e greu să socializezi de la Bruxelles când nu cunoști vreo limbă străină – s-a gândit să ucidă și limba română prin câteva postări despre niște negocieri eșuate înaintea erei noastre cu cei de la „Scoda”. Noi, cei care l-am suportat vreme de 15 ani în fotoliul de primar, am vrea să uităm trecutul acesta, dar Falcă se încăpățânează ca nici măcar de privilegiul acesta să nu avem parte.

  „Urmasii primarului PDL Gheorghe Falca continua demolarea stadioanelor din Arad De azi Bujacul va ramane fara cele 5 tribune din ordinul primarului”, scria astăzi Petru Botiș, tatăl fotbalistului, pe Facebook, la o postare la care pozele i-au ieșit cam în ceață.

  În ceață este și situația bazelor sportive din Arad, așa cum se întâmplă în cazul recent inauguratului bazin de polo care a intrat deja în renovare, a stadionului „Francisc Neumann” care se construiește parcă într-un timp mai îndelungat decât Basilica San Pietro, sau a inundațiilor de la Sânnicolau Mic sau de pe Șega la fiecare ploaie. În ceață este și situația cu mult trâmbițatul complex sportiv de pe strada Mărului sau cu cele șase terenuri de fotbal care trebuiau amenajate pe Câmpul Liniștii, la ICRTI.

  bilcea 4

  Am râs tare când am văzut postarea. Adică cum? Primarul Bibarț îl lasă pe cel desemnat să fie candidatul partidului său la postul de primar fără spectatori? Păi dacă Bibarț a dat ordinul, așa cum scrie Petru Botiș pe Facebook, așa o fi. Bibarț este primar, terenul de fotbal de la Bujac este în proprietatea Primăriei Arad, iar echipa Olimpia Bujac rămâne fără spectatori pentru că arena a rămas fără tribune. Cine este legitimat și joacă fotbal la echipa Olimpia Bujac? Sunt ei mai mulți, că fotbalul este sport de echipă, dar printre ei se află și Sergiu Bîlcea… Și atunci cum să nu te pufnească râsul? Și așa se plâng „uni” (n.m. al doilea „i” e facultativ) de la PNL că Sergiu nu prea are notorietate. Acum, dacă i-au luat și spectatorii, cu atât mai mult va rămâne un necunoscut.

  De fapt, realitatea crudă a celor întâmplate astăzi în Bujac sună puțin diferit. Ordinul de ridicare a tribunei ar fi venit de la un alt liberal, și el tot cu inițiala „B” la nume. Este vorba despre Ionel Bulbuc, viceprimarul Aradului, altfel spus, subalternul lui Bibarț. Tu cu cine ții, Ionele?

  Tribuna a fost ridicată pentru că în locul acesteia va fi amenajată o așa numită „zonă verde” (n.m. cum va fi această zonă verde vom vedea pe parcurs), iar tribuna ridicată va fi montată pe partea cealaltă a arenei, vizavi de Biserica Gloria.

  Multe dintre bubele Aradului pornesc de la „chilometrul 0”, iar trecutul ne-a demonstrat de multe ori, de prea multe ori acest lucru.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.