Bibarț, despre viitorul pasaj din Micălaca: „Suntem proprietari pe teren și nu mai există niciun impediment pentru CNAIR”

  de Raluca Medeleanu | 24 November 2021, 11:03 AM | Administraţie | Topic special

  1

  Ultimele părți ale procedurii de expropriere a terenurilor care „stăteau în calea” construirii viitorului pasaj din Micălaca au fost aprobate în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal de marți, 23 noiembrie, iar primarul Bibarț consideră că de acum Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are undă verde pentru a porni licitația în vederea desemnării unei noi firme care să continue lucrările.

  Lucrările la viitorul pasaj din Micălaca au început în 2011 și trebuiau finalizate în 2012. Lipsa banilor de la Guvern a pus însă pe pauză lucrările timp de mai mulți ani. Firma Implenia Baugesellschaft m.b.H a câștigat licitația pentru a relua lucrările în 2018, dar apoi au început să apară problemele cu proprietarii de terenuri care nu și-au dat acordul să renunțe la proprietăți, iar firma a renunțat la proiect.

  Pentru a rezolva problema, consilierii locali au aprobat la începutul lunii august 2021 începerea procedurilor de expropriere. Potrivit studiului de fezabilitate, vorbim de un culoar, împărțit în 8 zone, care se întinde pe circa 7,5 hectare, fiind vorba atât de terenuri intravilane cât și extravilane. Exproprierile s-au efectuat la 40 de proprietăți, după cum spunea vicele Lazăr Faur în vară.

  Primarul Călin Bibarț a explicat la ședința de ieri că partea tehnică a exproprierilor a fost realizată și mai rămâne de rezolvat doar partea financiară, însă acest lucru nu mai intervine în demersurile CNAIR pentru efectuarea lucrărilor.

  „Cu mica corectură de acum, Primăria și-a făcut temele 100%. Noi suntem în CF-uri proprietari. Le-am trimis și celor de la Compania Națională de la Timișoara, pentru a fi siguri că nu mai au niciun impediment pe zona respectivă. De acum, toate cărțile de joc, sunt în mâna celor de la CNAIR, care trebuie să-și facă licitația pentru lucrare, astfel încât de anul viitor, sperăm noi, să se lucreze acolo. Din punctul de vedere al Primăriei, exproprierea tehnic s-a realizat, mai urmează partea financiară. Suntem proprietari pe teren și nu mai există niciun impediment din punct de vedere legal pentru CNAIR și viitorul constructor să intre în respectivul amplasament”, a spus Călin Bibarț.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. @Bibarț
   .
   Ascultă măi primărel de doi bani, cum „Cu mica corectură de acum…” la 10 ani după începerea lucrărilor??? Adică fostul, cu dezimvoltura cunoscută de dictator, El Capo, se apucă de o lucrare de investiție fără ca în prealabil să se asigure că terenurile sunt expropriate și tu acum vrei să pui basca pe țambal. El marele „Ing. de drumuri și poduri”?! Tot el care ani de zile a acuzat guvernele PSD că nu-i aprobă banii necesari încheierii lucrărilor la Pasarelă. (și tot eu eram acuzat că exagerez când îl făceam Regele Mincinoșilor)
   .
   Să vă fie rușine!!! Huoooooooooo!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.