sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  India ar putea lua decizia de a-și schimba numele în Bharat. Noul nume a apărut pe o invitație

  de - | 7 septembrie 2023, 9:16 AM | Internaţional

  0

  (foto: x/bharat)

  Premierul indian a folosit noul nume pe invitațiile trimise liderilor străini.

  India, într-o sesiune specială a Parlamentului care va avea loc pe 18 septembrie, ar putea lua decizia de a-și schimba numele în „Bharat” în mod constituțional, relateaza 20 Minutos citat de Rador.

  Prim-ministrul indian Narendra Modi, într-o primă mișcare în favoarea schimbării, a folosit numele Bharat pe invitațiile la cină pe care le-a trimis liderilor străini la summitul G-20.

  Președintele Baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala, a explicat că „guvernul Modi a luat toate măsurile necesare pentru a face din India un adevărat Bharat”. „Vom înflori în continuare sub numele de Bharat. Numele India a fost dat de britanici”, adaugă el.

  Cuvântul ales pentru schimbare este, în realitate, un alt nume dat Indiei de ani de zile și care apare reflectat în textele antice.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.