joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Beți la volan, fără permise de conducere și cu numere false! Inconștienții săptămânii trecute

  de Special Arad | 12 martie 2018, 2:22 PM | Știri Arad

  1

  (foto: Tele Europa Nova)

  Polițiștii rutieri au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

  Polițiștii au depistat în trafic, pe D.N. 79, pe raza localității Zimand Cuz, un bărbat de 50 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,93 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe raza localității Curtici un alt bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,85 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
  Pe raza municipiului a fost depistat un bărbat de 35 de ani, din Livada, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolmie de 0,92 mg./l. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  Pe D.N. 79, pe raza localității Livada, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din Șilindia, în timp ce conducea un moped neînregistrat, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

  Pe Calea Radnei din municipiu a fost depistat un tânăr de 19 ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, cu număr fals și fără a deține permis de conducere.

  Au mai fost depistați în timp ce conduceau fără permis de conducere : un tânăr de 23 de ani, din Zăbrani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției din municipiu; un tânăr de 25 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Milea din municipiu; un bărbat de 42 de ani, din Zimandu Nou, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, pe raza localității Macea; un bărbat de 38 de ani, din Frumușeni în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682, pe raza localității Aluniș și un alt tânăr de 30 de ani, din Fântânele, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități.

  Conform procedurii, pentru conducătorii auto care au fost depistați în trafic conducând sub influența alcoolului s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

  Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

  500 de amenzi la circulație, în ultimele 3 zile

  În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
  Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 240.000 de lei.
  Dintre acestea, 183 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 317 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

  De asemenea, au fost reţinute 26 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ar fi de dorit,pentru binele și siguranța cetățenilor ca poliția să intreprindă asemenea acțiuni de prevenire și combatere a faptelor antisociale,în mod permanent și nu cu caracter de campanie.Autoritățile care administrează infrastructura să instaleze de urgență limitatoare de viteză pe acele artere de circulație pe care se circulă în sistem de ,,raliu,, ca pe calea Iuliu Maniu între Podgoria și pod Micălaca (zona sălii polivalente) Să se semaforizeze intersecția străzii Ioan Alexandru cu Iuliu Maniu (în dreptul Colegiului Național de Informatică) și să se dea drumul la semafoarele din dreptul stației de tramvai sala Polivalentă. Aceste două obiective sunt cu risc accidentogen ridicat.Să nu se aștepte pierderea altor vieți omenești.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.