miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Beat la volan, un preot a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul accidentului. Pedeapsa primită e de doi ani și jumătate de închisoare

  de - | 5 februarie 2022, 9:27 PM | Naţional

  1

  Preotul din comuna braşoveană Ormeniş a omorât un pieton pe DN 13 şi a fugit de la locul accidentului. Vlad Postolea a primit o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare Vlad Postolea, preotul de la Ormeniş, judeţul Braşov, a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Preotul a accidentat mortal un pieton în seara de 27 decembrie 2020, după care a fugit de la locul faptei.

  Accidentul s-a petrecut în comuna braşoveană Feldioara, pe DN 13, iar poliţiştii l-au identificat pe autor în scurt timp de la producerea evenimentului. Vlad Postolea avea la momentul accidentului 37 de ani, iar bărbatul pe care l-a ucis era în vârstă de 31 de ani. Martorii au declarat că preotul era în stare de ebrietate.

  Curtea de Apel Braşov a decis să menţină decizia dată de Judecătoria Braşov, potrivit căreia Vlad Postolea trebuie să execute doi ani şi şase luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Din pedeapsă i se vor scădea două luni, perioadă în care a fost în arest preventiv.

  Preotul va trebui să plătească şi 218.000 de euro daune morale familiei pietonului decedat. Initial, Judecătoria Braşov hotărâse ca Vlad Postolea să plătească 350.000 de euro, însă Curtea de Apel a redus această sumă.

  Citeste mai mult: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.