Părinții unei fetițe de patru luni au ajuns cu micuța grav bolnavă în patru spitale, iar acum își povesesc trăirile printre lacrimi. Medicii din Arad spun că au acționat ca la carte

  de Andrei Fuliaș | 10 November 2017, 4:06 PM | Şiria | Știri Arad | Topic special

  50

  Știri Arad. Părinții unei fetițe de doar patru luni trec în aceste zile printr-o situație prin care niciun părinte nu ar trebui să treacă. Micuța lor a ajuns, joi seara, dintr-un spital în altul, în trei localități diferite, iar acum simt că Cerul stă să se prăbușească peste ei.

  Aceștia au ajuns cu micuța în Centrul de Permanență Medicală de la Șiria, apoi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, după care a fost mutată la „Pediatrie 1”. Câteva ore mai târziu, fetița a fost transportată la Spitalul Județean Timișoara, iar ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

  Astăzi, tatăl fetiței, Adrian Berci, ne-a contactat pentru a-și spune oful și pentru a reclama atitudinea de care, spune el, au dat dovadă unii medici, respectiv birocrația greoaie care agravează situațiile de urgență.

  „Noi tocmai am venit de la Maramureș, acolo unde am făcut nunta, sâmbătă. Am venit la Șiria, unde am vrut să ne mutăm într-o chirie. Dimineață, când am plecat din Baia Mare, am văzut că fetița nu este ok. Când am ajuns la Șiria am mers la Centrul de Permanență, unde de gardă era un domn doctor din Pîncota, nu mai rețin numele. După un consult, ne-a asigurat că fetița este ok, că nu este nimic grav și să nu ne facem probleme. Acesta ne-a dat să luăm niște medicamente, pentru 5 zile, fiole și așa mai departe. Am cumpărat tot ce ne-a spus, după care ne-am întors la Centrul de Permanență pentru o primă injecție. După aceea, domnul doctor ne-a spus să mergem acasă, fiindcă e ok. Între timp fetița mea începuse să se învinețească pe la guriță și ochișori și să facă febră. Medicul a zis că e ok, fiindcă înseamnă că organismal luptă cu boala și că e de bine. Ajunși acasă, fetița a adormit, dar după o jumătate de oră s-a trezit și era foarte moleșită. Prinsese o culoare albăstruie la față. Atunci am zis că sun din nou, chiar dacă trebuie să plătesc eu ceva”, povestește tatăl fetiței.

  După ce părinții au sunat la 112, la fetiță a ajuns de urgență un echipaj SMURD, care a preluat-o și a transportat-o pe micuță la Unitatea de Primiri Urgență din cadrul Spitalului Județean.

  „Mi-au trimis un echipaj SMURD de la Vladimirescu. Aceștia au spus că nu știu ce și cum, eventual dacă o duc la Arad, pentru un control mai amănunțit. Când am ajuns la Arad, cei de acolo mi-au luat copilul din brațe și mi-au spus că e foarte grav. Au strâns-o de mânuțe să-i caute o venă. Au înțepat-o prin piciorușe, prin mânuțe, peste tot pe unde o puteau înțepa și la un moment dat… îmi cer scuze – și izbucnește în plans – la un moment dat i-au pus în aortă. N-au văzut că n-au pus-o bine, că încercau să-i facă medicamentele prin seringă, prin acea venă. Dar nu era pusă bine, că se vedea cum fetița se umflă la gât. Apoi au spus că e foarte grav. Insistau că fata e foarte grav. Au trimis-o apoi tot la Județean, dar la Pediatrie 1. Acolo mi-au ținut-o 2 ore. Deci, au luat-o de la Urgențe, unde era monitorizată pe ecrane și au mutat-o dincolo unde o monitorizau prin ceva aparat pe baterii. La un moment dat s-au terminat bateriile și alergau pe acolo după baterii. În tot timpul ăsta, fetița mea pierduse mult. Ei s-au alertat și nu știau ce să-i facă. Într-un final au zis că ei nu au ce să-i facă și că nu au aparatura necesară pentru a-i da un diagnostic corect. Au spus că ne trimit la Timișoara. Două ore exact, nu exagerez deloc, atât a durat să facă niște acte… niște rahaturi de acte. După două ore au venit doctorii și ridicau din umeri. Cum să o ducă cu ambulanța, că nu au incubator. Stăteau și povesteau. Dădeau telefoane în stânga și-n dreapta. Unul zicea s-o sune pe șefă, iar celălalt că nu o sună, că poate doarme și n-are chef de discuții. Domnule, zic, un rahat de incubator nu aveți? Mi s-a spus că nu pot da incubatorul de pe secție, care costă 30.000 de euro, și că ambulanța ar trebui să fie dotată cu așa ceva. Le-am spus că o iau pe propria răspundere și o duc în brațe la Timișoara, fără incubator, fără nimic, doar să primească asistență de sprecialitate. Până la urmă, la insistențele noastre și după ce i-am amenințat că o să chem toată presa acolo și că voi face tot ce pot să-i las fără serviciu, să plătească pentru tot ce fac, au dus-o cu salvarea, dar în brațele soției mele. Soția stătea pe targă cu fetița în brațe, până la Timișoara”, a mai povestit Adrian Berci pentru Special Arad.

  Tatăl fetiței mai povestește că medicii de la Spitalul Județean Timișoara i-au făcut micuței de patru luni o sumedenie de analize, iar într-un final au decis să o mute la Boli Infecțioase.

  „Acolo, la Timișoara, aceleași proceduri chinuitoare. Gemea fetița săraca – iar tatăl izbucnește din nou în plâns. Parcă era un robot legat la sute de cabluri. Au încercat toate soluțiile, prin eliminare, la sânge, la urină, la ficat, cu raze, tot ce au știut să facă. La un moment dat ne-au cerut să îi facă o injecție în spate, pentru a preleva secreție din coloana vertebrală, să vadă dacă nu are răceala aia la cap (n. red. – meningită). S-a dovedit a fi aia. Apoi, la 6 dimineața au mutat-o la un spital de lângă Pădurea Verde (n. red. – la Boli Infecțioase). Și acolo toți sufereau de o comoditate ieșită din comun. Aveau un dialog ca și când am povesti noi doi, la o bere, și am plănui să mergem mâine la pescuit. Copilul meu era cobai și ei făceau experimente. Este foarte frustrant și foarte dureros să vezi de câtă nepăsare dau dovadă unii doctori. Acum m-au sunat și astăzi. Și aici trebuie să-i scoată secreție din coloana vertebrală, deși i-au scos dincolo. Există riscuri la procedura asta. Poate să atingă un nerv, poate copilul să rămână paralizat tot restul vieții sau poate să sângereze foarte mult. M-a sunat un domn doctor să îmi ceară acceptul verbal pentru această procedură. I-am spus să lase deoparte faptul că e medic și eu părinte. Să se pună în locul meu și că îl rog din tot sufletul să îi facă procedura doar în cazul în care crede că copilul meu nu are niciun risc. Nu aș vrea să se întâmple nimic. Este un copil care s-a născut cu nota 10. Ah… era să uit, medicul de la Șiria nici nu s-a uitat dacă fata mea are alergie la medicamentele alea”, își încheie Adrian Berci, tatăl micuței de doar patru luni, povestea despre cele întâmplate.

  Medicii spun că s-a acționat ca la carte, pe procedură

  După cele povestite de către Adrian Berci pentru Special Arad, ne-am dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru a discuta cu medicii de acolo și, totodată, cu conducerea spitalului despre cele întâmplate.

  Odată ajunși în biroul doamnei manager Carmen Lucuța, am expus problema despre care ne-a vorbit Adrian Berci. Imediat a fost chemată și doamna dr. Simona Borta, medic șef secție Medicină Internă I, care în această perioadă ocupă provizoriu și funcția de director medical al SCJU. Aceasta din urmă știa despre ce caz este vorba.

  „Bebelușul de patru luni a ajuns aseară la Unitatea de Primiri urgențe în stare gravă, în comă, cu suspiciune de meningită și stare septică, cu coagulare intravasculară diseminată. Imediat după evaluarea medicală, medicii din Arad au decis să îl transfere la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara”, a explicat dr. Simona Borta pentru Special Arad.

  Am discutat cu conducerea Spitalului Județean Arad și despre timpii de așteptare despre care tatăl micuței spune că au fost prea lungi. Atât conducerea unității medicale, cât și personalul medical sunt conștienți că uneori acești timpi de așteptare sunt prea lungi și că pacienții acuză de foarte multe ori că aceste lucruri nu sunt în regulă, dar spun că totul se face după proceduri care nu pot fi încălcate, iar dacă ar încălca aceste proceduri ar fi acuzați de alte lucruri. În situația de față, reprezentanții Spitalului Județean Arad spun că la cele câteva ore de așteptare a contat foarte mult și procedura de transfer de la o unitate medicală către cealaltă, în speță de la Arad la Timișoara, transfer care nu poate fi făcut decât după ce sunt urmați toți pașii din procedură. Cât despre deficiențele de aparatură medicală, medicii știu cu ce se confruntă, dar spun că vina pentru că ambulanțele și secțiile nu sunt dotate, spre exemplu, cu incubatoare, nu este a lor. Totodată, din punct de vedere medical, doamna dr. Simona Borta spune că doar copiii de până la două luni pot fi introduși în incubatoare și că în cazul de față, chiar dacă ar fi existat un astfel de incubator, micuța familiei Berci nu ar fi încăput în el.

  În final, Adrian Berci, tatăl micuței de doar patru luni, aflată în stare gravă și plimbată la 5 secții de la 4 unități medicale din 3 localități într-o singură seară, spune că „cei vinovați vor plăti cu posturile lor”. De cealaltă parte, medicii dau de înțeles că micuța a fost dusă la medic destul de târziu, deși evită să spună acest lucru și se apără spunând că au acționat ca la carte, respectând absolut toate procedurile.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și totuși nu înțeleg ce dorește acest domn? E tristă situația dar asta e medicina, și în Germania sau mai știu eu la ce stat visează că totul merge perfect , același proceduri de recoltare cu „înțepat” și „cabluri” ar fi trebuit parcurse pentru a putea da un diagnostic probabil. Iar partea cu plimbatul e consecința lipsei de spitale adecvate și de cadre medicale. Dacă în arad județeanul ar fi avut 9 etaje in loc de 5, iar in loc de 3 medici de boli infecțioase ar fi 10, drumurile ar fi mai puține și situațiile s-ar rezolva mai repede

   +7 voturi
   +1
   -1
     • Nu e vorba de a avea copil sau nu, e vorba de a avea bun simt si a nu te comporta la spital ca si in gara si a incepe dupa sa „redactezi” niste articole idioate, cu niste reclamatii si mai idioate, lipsite de minimul bun simt de a te documenta macar in domeniu daca tot vrei sa spui ceva in presa fara a te face de ras. Nu e nici o eroare de procedura acolo, asa functioneaza (cel putin in RO) dar e la moda in tara asta sa dai in tot ce inseamna sistem medical. E o situatie trista, dar nu e vina medicilor cum se incearca a se promova cu acest al nu stiu catelea articol de genul. De ce nu s-a iesit niciodata in strada pentru birocratia din sistemul medical totusi daca asa revoltati sunteti toti? Ca in rest pentru orice prostie se poate organiza cate un protest, dar pentru sistemul medical n-am vazut unul singur care sa nu fie organizat de profesionistii din domeniu. Nu-i stres, sa plece toti ca-s buni afara si ne tratam la vraci pe aici.

      +6 voturi
      +1
      -1
   • Cu un tinar student la o facultate de medicina de stat din Romania cit se cheltuie? Sa mai fie si bursier! Doamne ajuta sa fie cit mai multi! Dar dupa ce termina facultatea si tara a pompat sute de mii de euro in el sa ajunga medic, pleaca! Cica e c…t de tara! Pai molusca, du-te in state si vezi cit te costa sa faci medicina acolo! Adica eu sa-ti platesc facultatea si apoi sa pleci??? CINE E DE VINA!!! Ne plangem ca nu avem medici. Alte tari incheie contracte cu studentii (viitori medici) pe perioada determinata, nu au voie sa paraseasca sistemul medical din tara care i-a scolarizat. Ai terminat o facultate privata, unde ai platit scolarizarea in fiecare an, esti liber sa pleci si sa profesezi medicina unde vrei in lumea asta. Dar nu de la stat, unde ai fost scolarizat gratuit( altii si bursieri) si gata plec afara ca „e salarii mari”.

    --4 voturi
    +1
    -1
   • Doamna Ella fetița nu a dat nici un semn ca nu ar fii bine când am plecat către Arad! Cand am ajuns la Siria fetița a vărsat! Am mers la urgență la șiria si ia facut o injecție si nea trimis acasa sa stam fără griji. Abea apoi după o oră starea micuței se agrava văzând cu ochii si am sunat la numărul unic de urgență si asa am ajuns la Arad

    --2 voturi
    +1
    -1
  2. Este regretabil ce se întâmplă fetiței, căruia îi doresc însănătoșire grabnică ! Însă tatăl acesteia, acest Adrian Berci este un personj cunoscut în Şiria, un om suspectat de mai multe furturi, care a furat inclusiv bijuteriile mamei sale, după cum chiar aceasta povesteşte….acum în loc să stea lângă fiica sa, dă reportaje şi umple facebook-ul cu cereri de chirie prin Timişoara profitând astfel de starea medicală regretabilă ficei sale….

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Este usor sa stai acasa la caldura si sa acuzati un om care sufera si incearca sa isi faca dreptate pt.ca hai sa fim seriosi sistemul medical de la noi lasa de dorit din toate punctele de vedere.Doamne fereste sa fi bolnav mai grav in ziua de astazi.Plus ca orice sar intampla cu un om bolnav ,ca moare sau nu medicii de la noi din pacate cel mai bine se pricep la “a se spala pe maini” daca ma intelegeti despre ce vreau sa spun.Si in priviinta acuzatiilor referitoare la tatal fetitei cred ca invidia este foare mare in zilele noastre si vb.aceea “daca vulpea nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii” sau cred ca cel mai concret si simplu in tot tabloul acesta ar descrie cel mai bine vorbele “uitate la barna din ohiul tau nu la paiul din al meu”

   +12 voturi
   +1
   -1
  4. Eu nu inteleg prostia acelor persoane,care in trista sittuatie in care atarna viata unui copil de un capat de ata,vin sa denigreze tatal pt furturi.Ce are una cu alta?Aici discutam despre carentele din sistemul sanitar romanesc,unde ar trebui sa fiti uniti toti.Ca maine, poimaine,poti ajunge tu sau unul din familia ta in aceeasi situatie si nu cred ca vei fi tratat mai bine doar pt ca ai cazierul curat.Medicii si aparatura ,sistemul sanitar raman aceleasi ,asta nu inteleg unii!

   +30 voturi
   +1
   -1
  5. Aici aveti definitia pacientului/apartinatorului roman:
   -se pune cu copilul bolnav la un drum de 300 km, desi a vazut ca e bolnav
   -pretinde ca la un copil atat de mic, sigur deshidratat, sa i se gaseasca o vena periferica din prima si perfect
   -evident ca „se pricepe” la medicina (tu stii ce-i aorta, bai, dobitocule?)
   -vrea sa se faca manevra invaziva absolut necesara pentru diagnostic, dar sa nu fie nici un risc
   -ameninta cu presa si cu pierderea locurilor de munca
   -ar vrea ca medicii sa dea incubatorul de 30000 de euro de pe sectie (trecand peste faptul ca nu incapea copilul in el) si eventual sa plateasca medicii daunele cauzate de transport si manipulare
   -nu-l intereseaza cat dureaza sa faci un transfer, ca medicii din UPU au si alti pacienti (inclusiv jegurile care vin pentru stranut sau unghie incarnata), ca trebuie sa suni si sa se aprobe transferul si sa faci o gramada de hartii sa te acoperi medico-legal
   -nu merge la minister sau casa de asigurari sa intrebe de ce nu sunt dotari si unde sunt banii din asigurari etc etc.
   Daca ar fi dupa mine, i-as deschide si eu un dosar penal pentru ca nu s-a dus cu copilul la medic inainte sa porneasca, plus proces civil de macar jumatate de milion de euro pentru amenintari, calomnie si afectarea imaginii.

   +11 voturi
   +1
   -1
   • Da de ce sunteți așa frustrat si imi aduceți înjuri??? Dragă domnule îmi cer scuze că nu ma pot exprima in termeni medicală! Tot cea ce stiu este ca i sa prins o branula în zona gâtului. Doi la mana din cele spuse de dumneavoastra ma face sa cred ca sunteti un om frustrat probabil si medic de acea aveți astfel de reacție. Dacă va trebuie jumate de milion de euri despăgubiri ca aveti imagine proasta atuncea faptul că sunteți cadru medical confirma acest fapt. Cazul fetiței mele nu este nici 0.001 la sută din ceea ce se întâmplă în țară asta. Ne-au invatat ca nu avem drepturi ci doar dreptul de a tăcea. Cu riscul de a ma repeta! Sunt oameni pro si contra. Asta este cea ce eu am trăit nu vorbesc din amintiri sau din auzite. Și îmi cer scuze că unu ca dumneavoastra si ca alți câțiva nu ma credeti nu am absolut nimica de castigat sa vorbesc aiurea. Puteti lasa en mesaje urâte despre mine sub un nume fals! Mesajele si criticile dumneavoastra sunt la fel ca numele dumneavoastra, FOALSE.Cu respect Adrian Berci

    --6 voturi
    +1
    -1
    • Ca bine ziceti. Daca ar fi avut un furuncul pe antebrat si ati fi scris ca medicii i-au facut amputatie in loc de incizie si apoi ar fi sarit lumea sa ii omoare pe „criminalii incompetenti spagari” nu ati fi avut nici o vina, ca doar nu stiti termenii medicali. Intr-o tara civilizata avocatii spitalului v-ar fi linistit cu mult inainte sa declarati in presa chestii nedovedite la tribunal. Si totusi, copilul era sau nu ok cand ati plecat la drum? Ce pronostic dati pentru meciul dintre Irlanda si Danemarca? De polotica nu am chef sa discutam acum.

     +1 voturi
     +1
     -1
    • Nu trebuie sa irositi timp raspunzand fiecarui frustrat care va ataca.Ati avea nevoie de 2 vieti.Pastrati energia pentru situatia in care sunteti.Aici scrie cine/ce vrea.Sub un Nick oarecare se poate ascunde oricine,un frustrat,unu’ cu halat alb ce se simte lezat ca e din sistem,un ins ce nu va simpatizeaza in viata reala sau un adolescent ce se joaca pe aici…Totusi,mi-ar place sa ii in situatia inversa.Roata se invarte…Numai bine

     +5 voturi
     +1
     -1
    • Pai evident ca nu va pricepeti, nu ati avea de unde, dar in schimb va pricepti la a aduce niste acuze (nu doar dvs, in general e o trasatura a poporului roman) care pe langa faptul ca sunt total absurde (de genul aleia cu aorta, incubatorul, cablurile si acele) nu au nici macar ceva fondat. Evident, conditiile nu sunt printre cele mai bune, poate nici comportamentul cadrelor medicale uneori nu este, dar a aduce niste acuze profesionale in momentul in care nu aveti nici cel mai mic habar de medicina ci maxim niste termeni luati de pe net banuiesc este de-a dreptul nesimtire. Cand mergi la un IT-ist ca ti s-a stricat calculatorul ii povestesti si lui cum sa-si faca meseria sau asta e valabila doar pentru medici :))? Ca deh, sunt 19 milioane de medici in tara asta. Insanatosire grabnica fetitei!

     +5 voturi
     +1
     -1
     • Domnule Ascendis(nume fictiv, din dorinta de a nu fi descoperit) in cazul in care ati citit cu atentie articolul puteati pune cu aliniat si faptul ca patinti au fost la centrul de primire urgente Siria si au fost indrumati de medicul de serviciu sa mearga acasa linistiti cu fetita dandu-i o injectie copilului si spunand ca aceste simptome sunt perfect normale si nu are nimic grav.Daca acest medic ii trimitea direct la urgente poate schimba ceva, fiind cadru medical trebuia sa nu trateze cu superficialitate cazul, iar parinti sunt tineri si nu sunt medici sa poata preconiza un asemenea diagnostic. Daca dumneavoastra sunteti parinte ati intelege revolta acestui domn, noi stiind cu toti cum se practica medicina in special in Arad. Unde cu siguranta ne-am lovit de multe ori de indiferenta si superficialitatea cu care sunt tratati bolnavi. Nu e vorba doar despre acest caz…

      +2 voturi
      +1
      -1
      • „De a nu fi descoperit” =))). Ne jucam de-a v-ați ascunselea aici cumva? De parca daca as scrie ghita popescu cu numar si adresa ar conta la ceva. Te pomeni ca ma cauti dupa numarul de la masina si imi zgarii bara :)). Din pacate IQ-ul mediu de aici se cam regaseste prin majoritatea populatiei tarii, nu ar fi o problema daca nu ati fi si revendicativi si v-ati comporta ca si cum domnle voi va pricepeti bineinteles si la medicina printre fizica nucleara, istorie si sistemul politic. Daca ai fi citit articolul ai fi vazut ca „domnul” avea o problema cu „procedurile” si probabil cu nivelul de pregatire al medicilor, el fiind profesor univ in medicina si stia de la bun inceput ce trebuie si cum facut si nicio acuza logica. Iar special pt tine, ma voi obosi sa-ti raspund si la aia cu Siria. Medicul de acolo nu are resursele necesare sa faca aproape nimic, e o improvizatie care il pune si pe medic si pe pacient intr-o situatie jenanta. Centrele de permanenta sunt semiinutile si reprezinta mai degraba o gaselnita a sistemului de a incerca sa asigure o oarecare acoperire medicala cat de ieftin se poate in conditiile in care nu mai ai medici. Omul ala nu are acces acolo nici la cele mai de baza analize pt secolul 21 dar tu ai pretentia unui diagnostic complex pus corect. Medicina in Arad se practica cam la acelasi nivel mediu al unui centru universitar de rang secund din Romania, nici mai jos, nici mai sus, optiuni terapeutice ceva mai mici ca in tm, dar ceva mai mult ca in deva. E o consecinta a lipsei de cadre medicale, a lipsei de investitii si a ierarhiei spitalelor impuse, nimic mai mult.

       +5 voturi
       +1
       -1
  6. Imi pare rau ça uni oameni nu inteleg cum e sa fii parinte…à fii parinte este sa fii si doctor…eu va spun ca sunt mama si recunosc copilul dupa plans cand e ceva ce o doare la un copil asa mic mai ales…sau sai dai ceva medicamente sa faci ceva.
   Nu vreau sa judec pe nimeni dar ati declarat ca fetita nu à fost ok de cand ati pornit la drum…cand ati ajuns la doctor cu ea à vomitat copilul cand are febra si vomita intra deja in frisoane…daca fetita nu à fost ok de ce nu ati anulat si ati mers la doctor…prioritatea Era copilul desi atata drum copilului i face rau se supraincalzeste…fiti mai precauti nui de joaca cu febra la copii…Doamne ajuta sa se faca bine fetita.sper sa nu va supar…aveti mare grija avem o mare responsabilitate.??

   +1 voturi
   +1
   -1
  7. Sa rezumam :” Tocmai am venit din Maramures…Dimineață, când am plecat din Baia Mare, am văzut că fetița nu este ok” 1. nu era mai bine sa se opreasca la un spital din Baia Mare 2. E vorba de meningita ac purulenta , boala are 1=2 zile de prodrom ( de instalare), deci medicul de la Pancota a prins-o intr-o stare, neclara, neinstalata clinic, el nu putea pune diagnosticul. 3 Diagnosticul se pune pe punctie lombara, e neplacut, daca ,la Arad nu s-au gandit si nu i s-a facut aceasta investigatie. 4 Boala in sine este o boala grava, impresionanta, pacientul are „multe tubulete ” instalate, e impresionant pentru parinti . 5.Tot ceea ce putem face este sa dorim micutei sa se faca bine. De constatat ca ( inca ) la Arad nu exista reanimare pentru copii, ca la Boli infectioase, garda o fac …tot pediatri si ca nu exista pe sectie aparatura necesara. Pina cind ? Consider ca medicul aradean, care a trimis-o la Timisoara a sesizat gravitatea maxima, citeva ore la Pediatrie nu puteau sa ii faca mult rau , din contra s-a inceput tratamentul.Nu caut vinovati, cum o fac parintii, spun doar ca nesansa i-a adus pacientei o boala grava, ca a fost tergiversata ( drum cu masina, apoi pe la centrul de permanenta). Sa speram ca Dumnezeu va fi bun si milostiv, iar tratamentul de la Timisoara va fi eficace

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Iti inteleg revolta. O inteleg pe deplin, avand in vedere ca am persoana in familie care a lucrat in domeniu.

    Pe de alta parte, insa, daca vei imbraca halatul alb, nu stiu daca izbucnirile astea si lipsa de empatie te vor ajuta. Altfel, risti sa jungi ca medicul de la Urgenta – unde am mers o data in viata, nedus de altcineva – care m-a intrebat ca „Acum [sambata] mi-am gasit sa merg la urgente”? Facuse cunostinta laba piciorului cu un cui ruginit, pe intuneric, si nu doream sa astept pana luni, la doctorul de familie. O plaga pot curata, insa aveam mevoie de un antitetanos.

    A trebuit „IT-istul” sa ii spuna ca accidentele nu se planifica. Si da, putin lipsea sa chem media…asta urma, daca nu isi ajusta atitudinea golaneasca. In 27 sau cati ani aveam apelasem de doua ori la urgenta – o data pentru ceea ce se banuia a fi meningita, o data…pentru un amarat de antitetanos. Contributiile mele la acea ora erau cat ale doi angajati, iar in momentul de fata platesc cat 3 – 5, fara a „deranja” pe nimeni.

    Asteptasem doua ore, intelegand ca betivii plini de voma, altii care s-au taiat in conflicte spontane, erau urgente mai mari. Nu stiu de cati dintre acestia se icupase chiar omul in cauza – impresia mea a fost ca fusesera refirectati catre alte sali. Admir orice medic, si ma uit in sus la el. Incerc sa inteleg cat de solicitanta, psihic si fizic, poate fi munca unora. Dar, totusi, la un moment dat trag linia…

    Exemplul de mai sus nu are nimic de a face cu acest caz, e posibil ca intr-adevar medicii din Arad sa isi fi facut treaba „ca la carte”. As dori ca salariile celor din sistemul medical sa reflecte valoarea muncii pe care o depun. Si da – nu sunt legati cu lanturi de tara. Ofera-le deva, si apoi incearca sa ajungi la intelegeri cu ei.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.