miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  BC Valbon construiește pentru viitorul baschetului arădean. Clubul Valeriei Bondor are două echipe juvenile înscrise în campionat

  de Dan Lazăr | 21 noiembrie 2019, 12:08 PM | Sport

  2

  BC Valbon Arad, club care va împlini în luna decembrie 15 ani de la inființare (!), este o prezență activă și în actualul sezon al sportului juvenil cu mingea la coș. Două echipe de categoria Under 15 participă în Campionatele Naționale organizate de FR de Baschet.

  Turnee în Serbia și Ungaria

  „Echipa feminină a fost formată în această toamnă, multe fete fiind la primele meciuri. Tocmai de aceea am ales să participăm la o competiție euro-regională, cu echipe din Serbia, din localitățile Zrenjanin, Kikinda și Zabalj, și din Timișoara. De asemenea, susținem meciuri și cu echipe din campionatul Budapestei. Totul pentru ca aceste fete, dar și băieții de diferite categorii de vârstă, să acumuleze experiență”, ne-a declarat prof. Valeria Bondor, președintele BC Valbon Arad.

  Băieții, locul patru

  Echipa masculină a susținut până acum patru partide în Seria 1 a CN, având două victorii (97-36 cu ACS Dragons Tg. Mureș și 74-47 cu MP Sport Timișoara) și tot atâtea înfrângeri (64-78 cu LPS Bihorul Oradea și 56-89 cu U-BT Cluj-Napoca), clasându-se pe locul IV.
  Următorul turneu va fi găzduit de orașul nostru, între 14-15 decembrie, arădenii duelându-se cu KSE Tg. Secuiesc și CSM Miercurea Ciuc. În aceeași perioadă, la Arad se întâlnesc și fetele, BC Valbon FCC Baschet jucând cu CSȘ Sf. Gheorghe și CSȘ Brașovia Brașov.

  vv

  Ei sunt viitorul…

  Lotul BC Valbon Arad U-15- masculin (antrenor Bogdan Bondor): Pantea Mario, Bălașa Adelin, Bodrogean Andrei, Szilaghi David, Nagy Tristan, Jurma Vlad, Stoia Patrik, Magda David, Mares Mihai, Păcurariu Paul, Boriga Alexander, Puică Mario, Csapo Erik, Bereczki Mark, Roși Lorenzo.
  Lotul FCC Baschet Valbon Arad U-15- feminin (antrenori: Cristian și Valeria Bondor): Vâtcă Iulia, Prisneac Bianca, Moldt Beatrice, Tiorean Alexia, Kamel Maya, Fritea Nicole, Darvasan Ștefania, Gavrilă Alesia, Pausan Dariana, Truțu Casiana, Epure Daria, Chevereșan Karina, Silav Georgiana, Marcosan Melisa, Ilieș Patricia, Tasedan Mara.

  vvv
  Alături de antrenorii menționați, la clubul arădean mai activează fosta jucătoare Ana Burusz și, aflat la prima experiență, Claudiu Mitu.
  De menționat că BC Valbon are secție de baschet și la Pecica, dar despre activitatea acesteia vom reveni într-un alt material, mai ales că în orașul arădean va avea loc, în curând, o nouă ediție, a șasea, a Cupei „1 Decembrie”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.