Update Baza sportivă „Hellas” revine la Primăria Arad! Gheorghe Falcă anunță că Clubul Sportiv UTA nu și-a respectat obligațiile

  de Alin Olteanu | 27 September 2018, 6:13 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Update. Consilierii locali municipali au votat în unanimitate ca baza sportivă „Hellas” să nu mai fie folosită gratuit de Clubul Sportiv UTA și să revină în posesia Primăriei Arad. Motivul acestei decizii, potrivit explicațiilor oferite de Ioan Ignat, director executiv al direcției Patrimoniu, are la bază nerespectarea clauzelor contractuale de către Clubul Sportiv UTA.

  Mai exact, reprezentanții Clubului Sportiv UTA au realizat un parteneriat cu o altă asociație sportivă fără acordul prealabil al Consiliului Local Municipal Arad, astfel încălcând prevederile art. 4 și art. 7 din hotărârea de atribuire.


  „Prin Hotărârea nr. 272/21.10.1997 a Consiliului Local al Municipiului Arad (în ședința de vineri, 28.09.2018) privind transmiterea în folosinţă gratuită către Clubul Sportiv UTA a Bazei sportive “Hellas” situată în Arad, str. Frunzei (Sânnicolaul Mic), complexul sportiv în cauză, constând în clădire club şi teren, a fost dat în folosinţă gratuită pe o perioadă de 25 ani, condiționat de: obținerea acordului prealabil al Consiliului Local al Municipiului Arad în situația închirierii sau asocierii Clubului Sportiv UTA cu terți și efectuarea de către beneficiar, pe cheltuiala sa, a publicității imobiliare a imobilului.

  Ținând cont de faptul că asociația sportivă nu a respectat prevederile art. 4 și art. 7 din hotărârea menționată mai sus, încheind Contract de asociere în participațiune cu o altă asociație sportivă, fără acordul prealabil al Consiliului Local Municipal Arad și nu a efectuat publicitatea imobiliară a imobilului atribuit, consider oportun abrogarea Hotărârii nr. 272/21.10.1997 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind transmiterea în folosinţă gratuită către Clubul Sportiv UTA a Bazei sportive “Hellas” situată în Arad, str. Frunzei – se spune în expunerea de motive semnată de primarul Gheorghe Falcă.

  Iar Raportul în urma căruia consilierii locali vor fi puși să voteze acordul sau dezacordul cu privire la această propunere spune următoarele:

  „Referitor la: expunerea de motive înregistrată cu nr. 64598/04.09.2018, a domnului Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad

  Având în vedere:

  – dorinţa de aliniere a Aradului la circuitul modern de facilităţi sportive astfel încât modernizarea bazelor sportive să contribuie  la popularizarea sportului, dar mai ales la implicarea activă a cetăţenilor în sport şi la practicarea în mod regulat, de către aceştia, a exerciţiilor fizice;

  – faptul că prin Hotărârea nr. 272/21.10.1997 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind transmiterea în folosinţă gratuită către Clubul Sportiv UTA a Bazei sportive “Hellas” situată în Arad, str. Frunzei, complexul sportiv în cauză, constând în clădire club şi teren, a fost dat în folosinţă gratuită pe o perioadă de 25 ani, condiționat de:

  • obținerea acordului prealabil al Consiliului Local al Municipiului Arad în situația închirierii sau asocierii Clubului Sportiv UTA cu terți și
  • efectuarea de către beneficiar, pe cheltuiala sa, a publicității imobiliare a imobilului

  Asociația sportivă nu a respectat prevederile art. 4 și art. 7 din hotărârea de atribuire, încheind Contract de asociere în participațiune cu o altă asociație sportivă, fără acordul prealabil al Consiliului Local Municipal Arad și nu a efectuat publicitatea imobiliară a imobilului atribuit,

  Autoritatea locală consideră că bazele sportive reprezintă locuri publice care contribuie la creşterea calităţii vieţii colectivităţii, locuri unde diversele categorii de cetăţeni îşi petrec o parte din timp, astfel încăt ele devin emblematice pentru un oraş.

  Infrastructura sportivă aflată în prezent în folosința Clubului Sportiv UTA necesită o modernizare la nivelul cerinţelor europene şi ale federaţiilor sportive, atât pentru pregătirea şi pentru desfăşurarea competiţiilor sportive oficiale, cât şi pentru utilizarea lor în activităţi recreative.

  Ținând cont de cele mai sus menţionate

  P R O P U N E M:

  Abrogarea Hotărârii nr. 272/21.10.1997 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind transmiterea în folosinţă gratuită către Clubul Sportiv UTA a Bazei sportive “Hellas” situată în Arad, str. Frunzei, în albia majoră a râului Mureş, pentru nerespectarea de către beneficiar a clauzelor stabilite prin actul de atribuire”.

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.