joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Și-a bătut soția, iar apoi a dat foc la casă. Judecătoria Gurahonț a respins propunerea de arestare a incendiatorului

  de Ioana Costaș | 4 iunie 2024, 12:33 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Procurorii Parchetului de pe lângă Gurahonț au formulat propunere de arestare preventivă, pe care au înaintat-o Judecătoriei Gurahonț, pe numele unui bărbat, care, în 30 mai, și-a lovit, în mod repetat, soția cu pumnii în zona feței, iar după două zile a dat foc casei – proprietate comună situată în localitatea Buteni, după ce a aruncat combustibil în două încăperi ale locuinței. În urma incendierii au ars bunurile aflate în interiorul camerelor, uşile, geamurile, obiectele de îmbrăcăminte, electrocasnice etc. Judecătoria Gurahonț a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând în schimb punerea sub control judiciar a bărbatului.

  În 3 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva bărbatului pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi violență în familie în formă continuată, două acte materiale.

  Potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţdin probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în data de 30.05.2024, în intervalul 15:30-16:30, inculpatul B.M.L în timp ce se afla pe stradă, în localitatea Buteni, aproape de staţia de autobuz, s-a apropiat de numita B.L.C, soţia acestuia, a luat-o de păr şi a tras-o până la imobilul unde locuiesc părinţii acestuia din localitatea Buteni, unde, a lovit-o în mod repetat cu pumnii în zona feţei, iar în data de 02.06.2024, în intervalul orar 13:00-14:00, având asupra sa o brichetă şi un recipient din plastic în care se afla combustibil (benzină/ motorină), a golit conţinutul acestuia în cele două încăperi ale imobilului situat în localitatea Buteni, județul Arad, proprietate comună cu a persoanei vătămate B.L.C, urmare a acestei acţiuni arzând bunurile aflate în interiorul acestuia, uşile, geamurile, obiectele de îmbrăcăminte, electrocasnice – incendiu care era de natură să pună în pericol întreg imobilul persoanei vătămate şi a imobilelor învecinate în lipsa intervenţiei prompte a vecinilor şi a pompierilor”.

  Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă în ceea ce-l privește pe bărbat, însă aceasta a fost respinsă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț.

  În data de 03.06.2024 faţă de inculpatul B.M.L s-a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere (prin incendiere) fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ, propunere ce a fost respinsă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ, dispunându-se luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În prezenta cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț.

  Citește și: Profesor la seral, în județul Arad, cercetat pentru luare de mită. Își „ajuta” elevii să treacă clasa

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.