Bătrâneți liniștite Armatei Române și pace tuturor…

  de Lucian Valeriu | 26 octombrie 2014, 3:58 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  2

  Amu, c-am mâncat, am băut și ne-o trecut și mahmureala, haideți să vorbim un pic despre armată… nu înainte de a-i transmite un călduros și sincer salut de bătrâneți liniștite și pace tuturor.
  La televizor am făcut 25 Octombriele ăsta… și m-am plimbat oleacă în mașină filând cu tristețe niște mașini militare cu numere cu A… Niște rable pe care se vede noblețea trecută a anilor 70 în care zburdau prin aplicații pe dealurile Lipovei… dar niște rable. Mai mult fantome ale unor simboluri vetuste decât mașini de impresionat mulțimea… neupgradate de dinainte de inventarea servodirecției… inutile de la Revoluție încoace cel puțin… dar, deloc culmea, încă admirate și salutate de nostalgici… de altfel „niște beșinoși la promenadă”… cum am auzit chiar din gura „off-the-record” a multor autorități. (În paranteză fie spus, la ce te aștepți de la un oraș în care cea mai bine întreținută și mai subtil și evident expusă statuie e cea pe care scrie „Glorie ostașilor sovietici” – parcă în întâmpinarea celor care o să vină…)

  La televizor aud, acum, de „ziua armății” – cum ziceau bunicii –, dincolo de discursurile ready-made prestate ca „sarcină de serviciu”, că suntem „teatru de operațiuni” în nuș`ce aplicație NATO. Ce, mă?… asta am ajuns?… Teatru de operațiuni?… Trist sau vesel… depinde de care parte a baricadei păcii te afli… dar insultător pentru o Armată. Odinioară eram Armata Regală… pe la începutul secolului trecut, eram Armata Română, apoi am fost Armata Poporului, apoi Apărătoarea Democrației și acuma ce?… asta ni-s: Teatru de operațiuni? Urmează Teatru de păpuși… după care Adunare de persoane, după aia Centru de primit ordine, după aia Azil de handicapați, probabil…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Besinosii aia nostalgici, de care vorbesti, mai cred in valorile si in simbolurile Armatei Romane si sunt gata sa ia din nou arma in mana la nevoie. Stadiul de armata de teatru il vezi doar tu, partenerii din NATO o apreciaza altfel, iar dotarea precara este cauzata, de 25 de ani, de politicienii corupti, sustinuti de presa de casa platita sa le faca jocurile murdare.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.