marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bătălia pentru Liga Florilor: Dacia Mioveni insistă pentru „modelul norvegian”, care ar lăsa Crișul Ch. Criș pe dinafara elitei

  de Dan Lazăr | 27 mai 2020, 2:59 PM | Chişineu Criş | Sport

  0

  Conform ultimei hotărâri a FR de Handbal, cele mai bine clasate 8 echipe din Divizia A (liga secundă) vor participa la turneul de promovare în Liga Națională. Cu acest lucru nu sunt de acord formațiile care au cei mai buni coeficienți, Dacia Mioveni fiind cea mai „vorbăreață”.

  Grupările care ar urma să participe la turneul de promovare sunt: CSM Galați, HCF Piatra Neamț (ambele din seria A); CSU Neptun Constanța, CSU Știinta București (ambele din seria B); CS Dacia Mioveni 2012, CS Activ Prahova Ploiești (ambele din seria C); ACS Crișul Chișineu-Criș, CSM Târgu Mureș (ambele din seria D). Competiția se va desfășura după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală.

  Din cele 8 echipe, primele 3 se vor califica în Liga Națională, iar în cazul în care acestea nu pot onora participarea în Liga Națională vor avea drept de înscriere restul echipelor, în ordinea clasării la turneul de promovare.

  În primul meci al turneului final, Crişul va da piept cu a doua clasată din seria C, CS Activ Prahova Ploiești. În cazul unei victorii, arădencele vor juca, apoi, în semifinale, cu promovarea în Liga Florilor „pe masă”, cu câștigătoarea dintre Neptun Constanţa și HCF Piatra Neamț.

  Clasament coeficienți

  1. CSM Galați – 3,00; 2 . CS Dacia Mioveni 2012 – 2,70; 3. CSU Neptun Constanța – 2,61; 4. CSU Știința București – 2,60; 5. ACS Crișul Chișineu-Criș – 2,52. 6-7. .CSM Tg Mureș / CS Activ Prahova Ploiești – 2,35; 8. HCF Piatra Neamț – 2,00;

  Printre cluburile nemulţumite de ultima decizie a FRH se numără CS Dacia Mioveni 2012, care consideră că este dezavantajată de decizia Federaţiei. Argeşenii vor depune un memoriu şi speră la o schimbare a deciziei finale, aşa cum şi în prima ligă de la masculin şi feminin s-a mers pe îngheţarea sezonului.

  „Decizia luată de a continua sezonul la liga a doua feminin nu este bună. Au decis să jucam un turneu final de 8, nu se ştie când, cum jucam şi unde… nimic… Vom cere convocarea în urgenţă a Consiliului Director şi vom analiza decizia FRH. Este clar că tot sezonul este dat peste cap. În mod normal ar fi trebuit ca începând de astăzi să facem strategia pentru participarea în Liga Florilor. Este o situaţie discriminatorie, dar, nu avem ce face. Aşteptăm decizia finală pentru a stabili clar măsurile necesare” afirmă preşedintele Daciei Mioveni, Laurenţiu Tudora.

  „Considerăm că sezonul s-a încheiat”

  La rândul său, directorul sportiv, Constantin Ciobanu a completat: „Din punctul meu de vedere, sezonul s-a încheiat, cele mai bune 3 echipe, după modelul norvegian: CSM Galaţi, CS Dacia şi Neptun Constanţa, ar trebui să fie în Liga Naţională. Nu putem juca pe teren în luna iunie, când sezonul competiţional se termină, ţinind cont de faptul că echipa este acasă din 15 martie şi nici acum nu ştim când şi cum vom relua pregătirile! Integritatea fizică a sportivelor, riscul de a le expune contaminării, suntem totuşi în stare de alertă, trebuie să fie prioritate, aşa cum a fost şi la ligile nationale”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.