joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bătaie de joc! S-a prefăcut că se simte rău doar ca să fie dus pe gratis cu ambulanța până la Cluj

  de Special Arad | 29 aprilie 2022, 11:30 AM | Naţional

  1

  (foto: ISU Cluj/Facebook)

  ISU Cluj a descris pe pagina de Facebook a instituției cum un cioban de la o stână din județul Cluj a sunat la serviciul de urgență 112 cu motiv fals, sperând să folosească ambulanța pe post de mijloc de transport.

  Ieri, pe la ora 15:00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă. Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor. 

  Probabil că știți povestea „Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. 

  Pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri, apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate”. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „S-a prefăcut că se simte rău…” Nu s-a prefăcut!!! AU MINȚIT că ar fi nevoie de ambulanță! … și pentru asta există o legislație ce prevede penalități celor care abuzează de sistemul de urgență 112. (Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.) Cel puțin așa reiese din cele scrise în acest articol.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.