marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Barcelona se luptă pentru a reduce drastic numărul turiștilor de… croazieră

  de | 10 aprilie 2023, 8:44 AM | Internaţional

  0

  Consilierii și locuitorii orașului Barcelona speră să limiteze numărul de turiști de o zi care sosesc cu vaporul pentru a conserva străzile și caracterul orașului.

  Navele, care sunt uneori mai înalte decât o clădire, încep să intre în Barcelona în timp ce mare parte din oraș încă doarme. Unele vin pentru a îmbarca sau debarca pasageri, în timp ce altele debarcă mii de turiști de o zi dornici să admire arhitectura modernistă a orașului și să se plimbe pe străzile înguste ale cartierului gotic, scrie theguardian.com.

  Este o scenă care se desfășoară zilnic în Barcelona – spre nemulțumirea unor oficiali locali. Lunea trecută, cinci nave de croazieră erau programate să sosească; vinerea aceasta, pe 14 aprilie, sunt așteptate opt.

  Pe măsură ce ritmul sosirilor se accelerează în acest oraș cu 1,7 milioane de locuitori, municipalitatea ripostează, în speranța de a tempera statutul Barcelonei de una dintre cele mai populare destinații de croazieră din lume.

  Te vei plimba și, dintr-o dată, va apărea această masă de oameni care apar împreună pe stradă”, a declarat Janet Sanz, viceprimar al orașului și consilier responsabil cu ecologia, urbanismul și mobilitatea. „Ei nu consumă nimic și nu au un impact economic… Pur și simplu se plimbă timp de patru sau cinci ore și pleacă.”

  Orașul duce de mult timp o luptă cu privire la numărul de turiști de croazieră care sosesc în oraș și care, în 2019, a atins un nivel record de puțin peste 3,1 milioane. Cu toate acestea, eforturile lor au fost în mod constant împiedicate de lipsa de jurisdicție asupra portului.

  De data aceasta – așa cum a remarcat Sanz într-o scrisoare recentă adresată guvernului regional – există mai multe motive ca niciodată pentru ca regiunea să își exercite puterea asupra portului și să limiteze sosirile, de la numărul record de pasageri așteptați în acest an, până la limitele care au creat un precedent pentru Palma din Mallorca, cel mai mare port din insulele Baleare din Spania, scrie adevărul.ro.

  De asemenea, regiunea se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii, ceea ce forțează restricții de apă și o luptă pentru a elimina până la 1,5 tone de pește pe zi dintr-un rezervor care se diminuează rapid. „Este complet de neînțeles faptul că suferim cel mai secetos an din ultimii 100 de ani, dar așteptăm mai mulți pasageri de croazieră ca niciodată”, a declarat Sanz.

  Ceea ce își dorește orașul este ca sosirile navelor de croazieră să fie limitate la 200.000 de pasageri pe lună, sau maximum trei nave pe zi. Până când se va întâmpla acest lucru, rezidenții vor fi nevoiți să se lupte pentru spațiu cu aproximativ 25.000 de turiști/zi care vor să vadă cele mai emblematice locuri din oraș, a spus Sanz, scrie adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.