duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbatul care duce de 20 de ani „un război personal cu Vladimir Putin” dezvăluie marea greșeală pe care o fac liderii lumii

  de - | 23 martie 2022, 8:03 AM | Internaţional

  0

  Într-un comentariu publicat de revista The Economist, omul de afaceri Mihail Hodorkovski atrage atenția că absența unui răspuns ferm din partea Vestului nu face decât să-i dea aripi lui Vladimir Putin.

  „Eu duc un război personal cu Vladimir Putin de aproape 20 de ani. Asta a dus la întemnițarea mea în Rusia timp de zece ani și apoi la expulzare, cu un avertisment că mă așteaptă închisoarea pe viață dacă mă întorc vreodată. Îl cunosc pe omul care mi-a făcut toate astea? Cred că da. De aceea privesc cu disperare abordarea defetistă a liderilor occidentali, precum Joe Biden, Emmanuel Macron și Naftali Bennett (premierul israelian, n.red.)”, scrie Hodorkovski în textul publicat de The Economist.

  Mihail Hodorkovski a fost președintele grupului petrolier Iukos. Arestat în 25 octombrie 2003, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru escrocherie și evaziune fiscală și încarcerat. În decembrie 2010, a primit 14 ani de închisoare (incluzându-i pe cei 8) pentru furtul a milioane de tone de țiței și de spălare de bani în valoare de 23,5 miliarde de dolari. După 10 ani de închisoare, pe 20 decembrie 2013 el a fost grațiat de Putin, iar apoi a zburat la Berlin.

  Acesta afirmă că Putin vede ca pe o slăbiciune a Occidentului discuțiile, telefoanele pe care acești lideri le au cu el și în care îi cer să oprească războiul, dar în care îl asigură că nu se vor amesteca.

  Citește continuarea pe Libertatea.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.