Câți bani au fost încasați de la arădeni la ștrand, patinoar și bazinul de polo, pe parcursul anului 2023





Chiar dacă anul trecut a început cu tarife mărite, acest lucru nu a împiedicat arădenii să continue să meargă la ștrand, patinoar și bazinul de polo. Potrivit unui raport realizat la comanda Primăriei Arad, observăm că dintre cele trei locuri amintite, cel mai profitabil rămâne Ștrandul Neptun, care a înregistrat venituri de peste 2,5 milioane lei din vânzarea de bilete și abonamente, respectiv din închirieri.
Anul 2023 a fost și primul an în care societatea Recons SA a rămas să administreze doar ștrandul și patinoarul, bazinul de polo fiind trecut în administrarea directă a municipalității.
Ștrandul Neptun
Potrivit datelor oficiale, în sezonul trecut, Ștrandul Neptun a înregistrat venituri de 2.504.026 lei din vânzarea biletelor și abonamentelor, închirierea cabinelor de schimb și a șezlongurilor, respectiv a căsuțelor.
În total, au fost vândute aproximativ 23 de mii de bilete cu preț întreg și aproximativ 20 de mii de bilete cu preț redus (pentru elevi și pensionari). În ceea ce privește abonamentele, au fost vândute 4350 (de diferite tipuri, familial, săptămânal, pe sezon etc.).
De asemenea, s-au vândut și multe bilete pentru accesul la ștrand după ora 17: aproximativ 23 de mii.
Pe parcursul sezonului 2023, au fost închiriate 88 cabine, iar din totalul căsuțelor, au fost închiriate 232, restul celor 95 fiind deținute ca proprietate privată de diferiți cetățeni.
Patinoarul
La patinoar, valoare veniturilor realizate în 2023 a fost în suma de 129.730 lei. Cele mai multe bilete au fost cumpărate pentru copii, 3342 bilete de o oră, iar pentru adulți au fost vândute 1216 bilete de o oră. De asemenea, s-au vândut și 91 bilete intrare pentru grupuri.
Au fost înregistrate 3041 închirieri de patine, respectiv 76 de persoane au optat pentru serviciul de ascuțit patine.
Conform ofertei, patinoarul are și opțiunea de a fi închiriat. Pe parcursul întregului an, a fost închiriat o singură dată (o oră), pentru a fi utilizat ca teren de fotbal, contra sumei de 160 lei.
Trebuie menționat că patinoarul a fost închis în luna decembrie 2023, din cauza stării tehnice precare a instalațiilor fiind nevoie de anumite investiții.
Bazinul de polo
La complexul sportiv din Subcetate, deținut de municipalitate, există două bazine: bazinul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lățime și o adâncime de 2,3 metri și bazinul mic, cu scop didactic și de agrement, care are 25 de metri lungime și 12,5 metri lățime.
Dintre aceste trei zone de agrement/sportive prezentate în acest articol, bazinul de polo a înregistrat cele mai mici venituri pe parcursul anului 2023, suma totală ridicându-se la 105.577 lei.
După ce a fost inaugurat cu mari întârzieri, Bazinul de Polo a fost trecut în administrarea Recons, în primăvara anului 2020. Decizia a fost luată la comun acord, întrucât Recons achita toate cheltuielile din bugetul societății, iar în ultima perioadă acestea deveneau mult prea mari, făcând gestionarea tot mai dificilă.
Astfel că bazinul a fost preluat înapoi de Primăria Arad, în 31 ianuarie 2023 , însă a fost pentru o perioadă inaccesibil publicului, fiind redeschis abia în 26 mai.
De atunci, pe parcursul anului, au fost înregistrate următoarele vânzări de bilete și abonamente:
Cele mai multe bilete vândute au fost cele pentru adulți, dimineața, în total 1355, urmate de biletele pentru adulți, seara, în total 623 bilete. Au mai fost vândute și 237 bilete pentru copii însoțiți dimineața, 103 bilete pentru studenți/copii neînsoțiți dimineața, 287 bilete pentru copii însoțiți seara și 120 bilete pentru studenți/copii neînsoțiți seara și 8 bilete pentru copii până la 14 ani.
În ceea ce privește abonamentele, au fost vândute 122 abonamente pentru adulți – dimineața, 24 abonamente pentru adulți – seara, 51 abonamente pentru studenți/copii – dimineața, 12 abonamente pentru studenți/copii – seara. De asemenea, au mai fost vândute 275 abonamente pentru copiii însoțiți – dimineața, 22 abonamente pentru copiii însoțiți – seara, 40 abonamente pentru copii până la 14 ani, respectiv 5 abonamente de cuplu 1+1 de weekend.
Pe parcursul anului 2023, au fost vândute și 82 carduri de acces.
UPDATE
Primăria Municipiului Arad a emis un punct de vedere prin care a ținut să aducă anumite precizări despre situația de la Bazinul de Polo, susținând că încasările sunt mai mari decât cele stipulate în raport. De asemenea, a precizat că perioada în care a fost închis anul trecut a fost mult mai mică.
„Având în vedere HCLM nr. 56/31.01.2023, privind încetarea Contractului de concesiune nr. 46770/09.07.2020 a serviciului de administrare, întreţinere și exploatare a Bazinului de înot de polo, situat în Arad, str. Eugen Popa nr. 28, Bazinul de înot de polo a fost preluat în administrarea municipalității începând cu data 10.03.2023.
Bazinul de înot de polo a fost închis doar o scurtă perioadă, în intervalul 22 mai 2023, ora 17.00 și s-a redeschis în data de 26 mai 2023, ora 07.00, ulterior preluării fiind necesare lucrări de curățenie generală, reparații interioare și aplicarea tratamentelor de dezinsecție.
În ceea ce privește încasările, aferente unui an calendaristic, acestea au fost în cuantum de aproximativ 1.167,788. 83 lei de la data preluării până în prezent”, a transmis municipalitatea.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)