luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bani pentru plantarea de păduri. Proprietarii de terenuri pot încasa o primă anuală de sechestrare forestieră în valoare de 456 euro/ha, timp de 20 de ani

  de - | 6 aprilie 2022, 7:37 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ(foto: Bart Ros / pexels.com)

  ​Proprietarii de terenuri care decid transformarea acestora în păduri noi vor primi anual o primă anuală de sechestrare forestieră în valoare de 456 euro/ ha timp de 20 de ani, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptate miercuri de Guvern, informează Hotnews.ro.

  „Cu noul cadru pe care l-am creat, orice teren poate deveni o nouă pădure! În plus, cei care iau decizia de a înființa o pădure de la zero vor primi anual o primă de sechestrare forestieră, timp de 20 de ani.
  Prima are valoarea de 456 de euro pentru fiecare hectar de pădure nouă și va fi încasată anual de proprietar, pentru rolul pe care îl are pădurea nou înființată în stocarea carbonului.
  Trebuie să recunoaștem că a lipsit prea mult din legislația țării noastre motivația transformării terenurilor din România în cât mai multe păduri”, a declarat miercuri Barna Tanczos, ministrul Mediului.

  Acesta a subliniat că suprafețele terenurilor degradate împădurite a scăzut de la circa 2355 ha în 2014, la doar 200 de ha în 2020 și că Ordonanța adoptaă azi pregătește cadrul prin care România să-și ducă la împlinire planurile de împădurire asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

  Citește continuarea pe Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.