miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  News AlertBani falși în Arad! Atenție ce cumpărați și ce bancnote de 10 lei primiți rest!

  de Special Arad | 24 noiembrie 2015, 2:42 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Știri Arad: Ieri seară, când a ajuns acasă de la cumpărături, o arădeancă a început să-și numere banii care i-au mai rămas. Atunci a descoperit, spre uimirea ei, că are în portmoneu o bancnotă de 10 lei care arăta diferit față de celelalte. Bancnota era falsă.

  În fotografia de mai jos, se pot observa elementele care au dat de gol bancnota falsă de cele originale.

  Pe parcursul lunii noiembrie, mass media, inclusiv Special Arad, a anunțat că s-au depistat în mai multe orașe din România, în Transilvania și zona de vest a țării, bani falși, în toate cazurile bancnotele fiind în exclusivitate de 10 lei.

  Potrivit experţilor Băncii Naţionale, cele mai „falsificate” bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din două motive: în primul rând, escrocii le tipăresc mult mai bine, iar în al doilea modul de plasare a bancnotelor s-a schimbat: dacă în trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valută, acum escrocii acţionează pe la magazinele de cartier sau în pieţe, unde nu există maşini de verificat autenticitatea banilor.

  Escrocii folosesc, în ultima vreme, material plastic, iar imprimările sunt foarte bine realizate. Un ochi neavizat este foarte uşor de păcălit, mai ales când banii falşi sunt pitiţi într-un teanc cu bani veritabili, iar dacă persoana care îi primeşte nu îi verifică bucată cu bucată riscă să fie păcălită.

  bani falsi bihor

  Bihon.ro menționază că: „Anchetatorii vorbesc de o reţea foarte bine organizată, cu specialişti şi fac apel la oameni să fie atenţi la deosebirile dintre bancnotele valabile şi cele false”.

  Dacă descoperiți că sunteți în posesia unor bancnote false, anunțați îndată Poliția!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă descoperiți că sunteți în posesia unor bancnote false, anunțați îndată Poliția…..cred ca te-ai lovit la cap !!! Sa anunti politia sa…ce ? Un prieten de-al meu (taximetrist), sa dus la banca sa-si plateasca rata. Intre bancnotele pe care le-a dat la ghiseu se afla si una falsa. Casierul a chemat politia (asa e procedura) si omul a pierdut 3 ORE !!! la politie cu declaratiile. Pt. 10(zece) lei !!! Omu’ e taximetrist, primeste zilnic citeva bancnote de 10 lei. Cine dracu’ se gindeste sa verifice bancnotele de 10 lei ? De aia le si falsifica aia pe astea mici, crezi ca nu pot sa le faca pe cele de 200-500 lei ? Daca ai una, ori cumperi ceva ieftin de la un ABC, ori o arunci dracu’ si gata !

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.