joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bani europeni pentru realizarea parcului din Micălaca, zona 300

  de Raluca Medeleanu | 8 august 2019, 10:56 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Google Street View)

  Primele discuții despre un nou parc, de-a lungul albiei râului Mureș, în cartierul Micălaca, au apărut în urmă cu câțiva ani, iar în anul 2017 consilierii locali aprobau printr-o rectificare bugetară realizarea studiului de fezabilitate, care costa 25.000 lei. Iată că miercuri, 8 august, primarul Călin Bibarț a făcut următorul pas între realizarea acestui parc, în zona 300, semnând contractul de finanțare, care se ridică la suma de 2 milioane de euro. Banii vor fi aproape în totalitate obținuți din fonduri europene.

  Iată ce transmite Primăria Arad:

  „Primarul municipiului Arad, dl Călin Bibarţ, a semnat contractul de finanţare pentru realizarea unei zone de agrement şi de petrecere a timpului liber în cartierul Micălaca zona 300. Investiţia se va realiza pe malul Mureşului în zona podului spre Subcetate şi prevede realizarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban, parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu, gazon şi se va realiza un sistem deirigaţii. Valoarea investiţiei este de peste 2 milioane euro din care 98% sunt foduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, axa 4.

  «Am semnat astăzi contractul de finanţare prin care vom crea un parc de 4,7 ha înmunicipiul Arad. Arădenii se vor putea bucura de încă un loc de relaxare şi de petrecere a timpului liber. Continuăm investiţiile pentru Arad şi pentru creştere a confortului arădenilor», a declarat primarul municipiului Arad, dl Călin Bibarţ”, se arată în comunicat.

  parc nou micalaca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.