miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Banca Națională ar putea majora dobânda-cheie: discuții decisive în Consiliul de Administrație

  de - | 9 februarie 2022, 8:04 AM | Naţional

  0

  Consiliului de Administraţie al BNR va dezbate miercuri majorarea dobânzii-cheie, majorare care va aduce majorarea dobânzilor băncilor comerciale.

  Majorarea este discutată în contextul creșterii inflației, spre 8% anul trecut. Creșterea dobânzii cheie este politica clasică pe care o adoptă băncile centrale în astfel de situaţii, informează Mediafax.

  BNR a ales o cale domoală, faţă de băncile centrale din Europa Centrală şi de Est care au majorat dobânzile mult mai abrupt.

  Discuţia de miercuri va fi dacă dobânda va fi majorată cu 0,25% sau cu 0,5%. În ultimele trei şedinţe ale CA al BNR (5 octombrie 2021, 9 noiembrie 2021 şi 10 ianuarie 2022), dobânda a fost majorată cu 0,25%. La ultima şedinţă, cinci dintre cei nouă membri ai CA al BCR au votat pentru 0,25%, iar 4 dintre ei pentru 0,5%.

  Sursa: stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.