duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cea mai mare bancă din lume, lovită de un atac cibernetic de tip ransomware

  de - | 11 noiembrie 2023, 9:16 AM | Internaţional | IT

  0

  Divizia de servicii financiare din SUA a băncii chineze ICBC a fost lovită vineri de un atac cibernetic de tip ransomware care ar fi perturbat tranzacţiile cu titluri ale Trezoreriei SUA, notează G4Media, citând CNBC.

  Industrial and Commercial Bank of China, cea mai mare bancă din lume în funcţie de active, a declarat joi că filiala sa de servicii financiare, numită ICBC Financial Services, a suferit un atac de tip ransomware ”care a dus la întreruperea anumitor sisteme”.

  Imediat după descoperirea atacului, ICBC ”a izolat sistemele afectate pentru a limita incidentul”, a spus banca de stat.

  Ransomware este un tip de atac cibernetic prin care hackerii preiau controlul asupra sistemelor sau informaţiilor şi le eliberează numai după ce victima a plătit o răscumpărare.

  Este un tip de atac care a cunoscut o explozie a popularităţii în rândul actorilor răi în ultimii ani.

  ICBC nu a dezvăluit cine s-a aflat în spatele atacului, dar a spus că „a desfăşurat o investigaţie amănunţită şi că eforturile de recuperare cu sprijinul echipei sale profesioniste de experţi în securitatea informaţiilor progresează”.

  Banca chineză a mai spus că lucrează cu forţele de ordine.

  Citește mai mult pe G4Media.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.