miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Preambul la Balul Comunității Arădene, cu Adrian Igrișan, solistul Cargo: „Copiii premiați și stimulați ne vor aduce o clasă politică mai sănătoasă”

  de Raluca Medeleanu | 24 octombrie 2023, 4:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Balul Comunității Arădene, evenimentul în cadrul căruia se premiază elevii performanți ai Aradului, se va desfășura sâmbătă, 28 octombrie, în sala de concerte de la Filarmonica Arad, începând cu ora 18:00. Pe lângă festivitatea de premiere, publicul va putea asista și la un concert susținut de Cargo, Orchestra Filarmonicii și invitații speciali.

  În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, Daniela și Aurelian Boiț (organizatorii principali) au vorbit despre greutățile cu care s-a reușit concretizarea ediției din acest an, din cauza situației critice în care se află economia României. Balul fiind realizat în cea mai mare parte din sponsorizări, organizatorii au afirmat că „este un an mai greu financiar decât în pandemie”, indicând evenimentele tulburătoare la nivel internațional ca potențială cauză care ar fi produs neliniști în rândul agenților economici.

  Totuși, și în acest an circa 200 elevi cu rezultate notabile la olimpiade naționale și diferite concursuri sportive vor fi premiați în cadrul galei de sâmbătă. Bugetul total al evenimentului este de 275.125 lei, din care Centrul Municipal de Cultură Arad a alocat 30.000 lei ca finanțare nerambursabilă.

  De asemenea, și în acest an, cel mai bun elev arădean va primi un premiu de la Ambasada Franței în România, sub al cărui patronaj se află Balul Comunității încă din 2018.

  Aflat și el la conferința de presă, Adrian Igrișan de la Cargo a dorit să sublinieze importanța organizării acestor tipuri de evenimente care să încurajeze tânăra generație să se aplece asupra cărții.

  „Sunt mulți ani de când ne plângem că nu se întâmplă lucruri de calitate. Mai nou, tot ce e facil și de prost gust e promovat. Eh, uite că se poate organiza și un eveniment de bun simț, care chiar să premieze viitorul nostru. Pentru că e important să avem un viitor sănătos, ca să nu spun altfel, pentru că oamenii pe cât excelează, cu cât învață, cu atât sunt mai greu de manipulat. Și din punctul ăsta de vedere e bine (…).

  Vă mulțumesc că sunteți interesați de genul acesta de evenimente. Pentru mine are o conotație bună, pe lângă faptul că e un eveniment frumos și de înaltă clasă, a luat ființă în orașul în care m-am născut. Probabil unii dintre voi aveți bănuieli că v-aș vrăji. Nu este adevărat. Mie chiar îmi umple sufletul. Pe ștrandul din Arad, când au venit nu știu câte mii de oameni, a trebuit să îmi iau un tricou cu două numere mai mare, așa mi-a crescut sufletul. E frumos și cred că merită crescute genul ăsta de evenimente (precum Balul Comunității, n.red.), pentru că la mici și bere e simplu să ne adunăm. Eu zic că merită premiați copii și stimulați, pentru ca an de an să învețe tot mai bine, să se pregătească tot mai bine și, peste 15-20 ani, poate o să avem și niște somități în tot felul de domenii, o să avem și o clasă politică mai sănătoasă și așa mai departe. Nu că acum n-ar fi sănătoasă, că i-am întrebat: «ești sănătos?» și mi-au zis:«daaa»”, a spus glumeț Adrian Igrișan, vocalistul trupei Cargo, adăugând o remarcă către primarul Bibarț: că pentru parteneriatul Primăriei în organizarea premierii elevilor îl iartă pentru gafa cu „Cargus”.

  Concert de excepție Cargo, alături de Luminița Anghel, Monica Anghel și Cristi Hrubaru

  La solicitările publicului, așa cum a explicat organizatorul Aurelian Boiț, Balul Comunității Arădene aduce pentru al doilea an consecutiv concertul Cargo Clasic, cu noi piese reorchestrate și, de această dată, cu participarea Luminiței Anghel, Monicăi Anghel și a lui Cristi Hrubaru, despre care Adrian Igrișan a spus că îl leagă o strânsă prietenie și o colaborare pe proiecte ce au ca scop susținerea copiilor.

  „Nu este întâmplătoare colaborarea noastră cu Monica Anghel, Luminița Anghel și cu Cristi Hrubaru. Eu cu Cristi sunt la a nu știu câta colaborare, suntem și ambasadori Bikers for Humanity, în general ne-am implicat în proiectele care sprijină copii, chiar dacă sunt copii cu probleme, de exemplu autismul, sau pur și simplu sunt copii care nu au posibilitate financiară. Ne-am implicat, dar spun asta pe un ton mai general, pentru că noi suntem cu cântatul, nu ne place să spunem ce am făcut, pentru că eu consider că binele îl faci și-l uiți. Dar cu Cristi suntem de atâta vreme într-o colaborare frumoasă, cu Monica și Luminița Anghel am avut o altă colaborare frumoasă la o piesă, am făcut și un vinil și un CD, iar toți banii care se adună se duc spre copiii care au nevoie de ajutor. Deci toate aspectele acestea sunt legate. Pe lângă faptul că-i am la suflet pe oamenii ăștia, sunt niște artiști care nu mai au nevoie să fie prezentați, îi știm cu toții, sunt unele dintre cele mai bune voci în țara asta, sunt artiști compleți”, a mai spus Adrian Igrișan.

  Pentru cei care doresc să participe la eveniment, organizatorii au transmis că încă mai există bilete disponibile la balconul central și unul dintre cele laterale din sala Filarmonicii, ele putând fi achiziționate de la casieria instituției de cultură.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.