Balul Comunității Arădene a adus Broadway-ul pe timp de Halloween la Teatrul „Ioan Slavici”

  de Raluca Medeleanu | 2 noiembrie 2019, 10:14 AM | Monden | Topic special

  0

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad a găzduit un eveniment cultural rafinat, vineri seara, organizat de Asociația Europeanul cu scop filantropic. Președintele Asociației, Aurelian Boiț, a spus la începutul spectacolului că intenția principală este de a susține tinerele talente, astfel că banii strânși urmează să fie direcționați către „Gala Comunitatea Arădeană Sprijină Performanța”, prin care se premiază tinerii performeri (cei care sunt olimpici sau care excelează într-un anumit domeniu, fie el sportiv, sau artistic).

  Dat fiind faptul că în această perioadă în lume se celebrează Halloween, „Balul Comunității Arădene”a fost dedicat acestei sărbători. Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată ulterior de Papa Grigore al III-lea, astfel devenită o tradiție catolică, sub numele de „Ziua Tuturor Sfinților”, prin care se omagiază toți martirii creștini. Petrecerile de Halloween au început în perioada Americii coloniale (1800), când oamenii se strângeau laolaltă, povesteau despre morți, ca aducere aminte. Împrumutând din diferite tradiții europene, ei au început ulterior să se costumeze „în morți” și să meargă din casă în casă pentru a obține mâncare sau bani de pomană, obicei care a devenit ulterior vestitul „trick-or-treat”.

  Cu acestea fiind spuse, revenim la seara de vineri, 1 noiembrie. Înainte de începerea spectacolului, foaierul teatrului a devenit loc de socializare între oamenii care au venit, așa cum au fost îndemnați de organiatori, costumați ca la un veritabil bal mascat. Decorul a fost și el specific Halloween-ului: lumânări cu pânză de păianjen, cranii…

  La ora 19:30, lumea a fost invitată în Sala Mare. Spectacolul a fost ca o „călătorie” prin muzicalurile vestite de pe Broadway, dintre care amintim „Phantom of the Opera”, „Cats”, sau „Singing in the rain”, interpretate de tineri extrem de talentați, profesioniști, majoritatea aflați încă pe băncile școlii. O amintim pe mezzo-soprana Ada Petra Mîrza, tenorul Andrei Petruș, percuționista Sara Gheorghe (care deja colaborează cu Filarminica din Viena!), corul Colegiului „Sabin Drăgoi” (dirijor Cristina Cameniță) și Baletul Balului Comunității Arădene (coregraj: Florin Mariș).

  După spectacolul propriu-zis, seara a continuat în hol cu o petrecere întreținută de DJ Yanis de la Bamboo Club din București, iar cei care au cumpărat bilete „corporate”, au prelungit distracția până noaptea târziu, la etaj, în sala Studio.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.