joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Balint vrea Cupa României! „E o competiție foarte importantă pentru noi, mai ales pentru mine”

  de Lucian Dănilă | 23 septembrie 2021, 12:37 PM | Sport

  0

  Încă din sezonul trecut Gyuszi Balint a declarat că vrea un trofeu cu UTA și cel mai scurt drum pentru acest vis este Cupa României. În sezonul trecut ne amintim ce s-a întâmplat. Au fost tot felul de circumstanțe care au dus la acea înfrângere de pe Cluj Arena, un meci la care Balint a lipsit fiind infectat cu Covid-19, un meci în care au evoluat mai mulți jucători care au evoluat puțin sau chiar deloc în campionat, un meci în care s-au făcut multe, prea multe greșeli.

  UTA din acest sezon arată altfel. Grupare arădeană este pe locul 4 în Liga 1 cu doar o înfrângere în nouă etape, are un lot foarte echilibrat valoric și a demonstrat că se poate bate cu orice echipă din Liga 1 fie că vorbim despre FCSB, Craiova, Rapid, Sepsi sau chiar următoarea adversară, campioana CFR Cluj.

  Ca jucător, Balint a pierdut o finală de Cupa României și spune că își dorea enorm să ridice acel trofeu deasupra capului. Acum, pentru a șterge acea amintire neplăcută, Balint vrea să ridice acest trofeu din postura de antrenor al echipei UTA. „Este o competiție foarte importantă pentru noi, mai ales pentru mine”, spune el.

  Primul examen în drumul spre trofeu este pe terenul unei echipe din Liga 3. Nu va fi ușor, iar în acest sens avem chiar exemplul de aseară, de la Hunedoara, acolo unde Corvinul a revenit de la 0-3 în fața celor de la FCSB, pierzând abia după prelungiri cu 3-5.

  „Debutăm într-o competiție care, pentru mine, pentru jucători, pentru club, pentru suporteri, este importantă și o vom trata ca atare. Sperăm să avem un traseu cât mai lung. În urma tragerii la sorți, putem spune că am avut noroc, ținând cont de componența urnelor, dar nu vreau să ne lăsăm păcăliți de această diferență de eșalon. Cu siguranță, atitudinea noastră și motivația vor fi la un nivel bun, care să ne permită calificarea în turul următor.

  Este o săptămână importantă pentru noi. Între două meciuri de campionat foarte tari, cu Sepsi și CFR în campionat, avem această partidă foarte importantă în Cupa României. Prin urmare, a trebuit să planificăm atent toată săptămâna, în așa fel încât să abordăm fiecare meci la potențial maxim. Vor fi jucători noi, ca să zic așa, care vor apărea în acest meci de Cupă, jucători care nu au atâtea minute ca alți, dar asta nu înseamnă că abordăm meciul cu linia a doua, cum se mai spune. Pentru mine fiecare jucător din vestiar este important, iar faptul că această competiție are mare importanță pentru club, înseamnă că jucătorii care vor evolua în acest meci trebuie să se ridice la înălțimea potențialului lor și să abordeze foarte serios această partidă”, a declarat Gyuszi Balint.

  UTA ar putea începe meciul de la Filiași în următoarea alcătuire: Balauru – Tomozei, Florin Ilie, Medjimorec, Shlyakov -Passaglia (Cristian Mihai), Vorobjovas – Antal, Isac, Bustea – Dangubic (Mercioiu).

  Meciul ACSO Filiași – UTA va începe la ora 16 și va fi televizat. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.