marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bacalaureat 2024. La ce oră începe proba la Limba și literatura română, oral

  de - | 16 iunie 2024, 10:54 AM | Educaţie | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Emoții mari pentru elevii de liceu care susțin prima probă a examenului de Bacalaureat 2024: cea la Limba și literatura română, oral.

  Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să știe candidații înainte de a intra în sala de examinare.

  Fiecare probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2024 începe la ora 9.00. Candidaților li se va permite accesul în sala de examen începând de la ora 7:30 și până la ora 8:30. La intrare elevii trebuie să se legitimeze cu actul de identitate. Examenul va începe la ora 9.00, iar timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute (trei ore) și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.

  Ce se întâmplă dacă un elev întârzie

  Dacă elevii nu sunt prezenți la acest examen oral în intervalul precizat mai sus, ei nu vor mai putea susține proba, figurând cu statusul final „Absent” în baza de date cu rezultatele la bacalaureat.Totuși, în cazuri excepționale, când există un motiv bine întemeiat și timpul de întârziere este de doar câteva minute, elevii pot susține proba dacă reușesc să obțină aprobarea Comisiei Naționale de Bacalaureat. În aceste situații, candidații primesc subiectele de rezervă și dau examenul după ora 12.Procedura de desfășurare a examenului este aceeași ca în cazul probei de bacalaureat de dimineață. Elevii care întârzie sunt supravegheați de doi sau trei profesori.

  Cum se desfășoară proba 

  Odată ajunși în fața comisiei, elevii vor extrage un bilet.  Prima cerință este să citească textul de pe biletul extras. Următoarea cerință este compusă din trei subpuncte, iar sarcinile sunt variate. Spre exemplu, elevului i se poate cere identificarea tipului de text narativ, a receptorului sau a stilului funcțional. Ultima cerință are în vedere exprimarea unei opinii în legătură cu tema textului. Pentru elaborarea răspunsurilor și prezentarea lor în fața profesorilor examinatori candidatul va avea la dispoziție aproximativ 30 de minute.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.