Bacalaureat 2015. 55.000 de absolvenți susțin, astăzi, prima probă a sesiunii de toamnă

  de - | 17 august 2015, 8:31 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  1

  A doua şansă pentru absolvenţii de liceu care nu au reuşit să obţină notă de trecere la prima sesiune a bacalaureatului.

  55.000 de elevi din toată ţara s-au înscris la sesiunea de toamnă, iar astăzi vor da prima probă, cea orală la Limba şi Literatura Română.

  În judeţul Cluj, de exemplu, 1.186 candidaţi s-au înscris la examen, dintre care 387 din promoţiile anterioare. Este un număr mai mic decât anul trecut, când în Cluj, la a doua sesiune, s-au înscris peste 1.400 de candidaţi.

  Examenul continuă marți și miercuri cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, iar pe 20—21 august este evaluarea competențelor digitale — proba D.

  Probele scrise încep pe 24 august cu proba la limba și literatura română — proba E a). Pe 25 august este proba scrisă de limbă și literatură maternă — proba E b).

  Examenul scris continuă cu proba obligatorie a profilului — proba E c) pe 26 august și cu proba la alegere a profilului și specializării — proba E d) pe 28 august.

  Candidații vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12,00, și vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12,00 și 16,00.

  Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 1 și 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie.

  La sesiunea august — septembrie 2015 a examenului de bacalaureat s-au înscris aproximativ 55.000 de candidați, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

  66,41% dintre absolvenții de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul în sesiunea iunie — iulie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.