vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Baby-UTA respiră greu! A treia înfrângere consecutiv și urmează… Petrolul

  de Lucian Dănilă | 18 noiembrie 2018, 8:39 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Am trăit câțiva ani cu iluzia că UTA poate reveni foarte repede în elita fotbalului românesc. Două promovări consecutive și alte două ratate doi ani la rând în urma unor jocuri de baraj au creat emulație în jurul clubului arădean care pe atunci prezenta o echipă majoritar formată din arădeni.

  Pasul greșit a fost făcut anul trecut. O campanie de transferări dezastruoasă a stricat echilibrul unui grup care era gata format și de atunci au început problemele. Niciun potent finanțator nu s-a arătat intersat să preia clubul, s-a intrat în perioada „UTA low-cost” și rezultatele au devenit și ele pe măsura investițiilor.

  În vară mulți arădeni credeau că UTA poate reveni la lupta pentru promovare, iar rezultatele din debutul campionatului îi îndreptățeau să creadă. Au trecut lunile, banii de salarii lipseau cu desăvârșire și, precum anul trecut, patru dintre jucătorii aduși în vară au plecat deja și probabil urmează alții. Cubleșan, Alex Pop, Vădrariu și Matei sunt istorie pentru UTA, iar astăzi Ionuș Popa a fost nevoit să trimită în teren o echipă care, cu tot cu rezerve, avea 11 jucători în jurul vârstei de 20 de ani. Baby UTA… Azi lipsea și cuplul de fundași centrali format din Manea și Samba Benga, dar și cel mai periculos jucător ofensiv, Ciprian Rus, toți trei suspendați.

  Argeșul a venit cu jucători cu experiență ca Raul Costin, Buhăescu, Vasile Gheorghe sau Enceanu și a controlat prima repriză aproape total. În minutul Vasile Gheorghe a pasat pe culoar în careu pentru Vasile Buhăescu, acesta s-a prefăcut că trimite la colțul lung, dar a trimis pe lângă Bodea pe colțul scurt și a deschis scorul. UTA a avut o singură ocazie la poarta lui Popescu, dar Stahl nu l-a putut învinge din fața porții.

  popa

  Tinerii lui Ionuț Popa au ieșit altfel de la vestiare și au forțat foarte des intrările în careul piteștean. Pe acest fond, UTA chiar a reușit egalarea în minutul 69, atunci când în urma unui corner David Popa a fost faultat în careu de fundașul argeșean Hreniuc. A executat tot David Popa, Popescu a respins în față și Popa a trimis în poarta goală, lovindu-se apoi de stâlpul lateral al porții. Când toți cei aflați pe stadion sperau chiar într-o victorie, la doar trei minute după golul egalizator, FC Argeș avea să de alovitua decisivă. Tofan centrează bine din dreapta în careu, Cătălin Stan, nemarcat, preia la 9 metri lateral stânga şi şutează pe lângă Bodea la colţul lung.

  UTA se află la cea de-a treia înfrângere consecutiv după cele cu U Cluj și Aerostar, iar joi va juca pe terenul uneia dintre candidatele la promovare, Petrolul Ploiești.

  UTA ARAD – FC ARGEŞ   1-2

  Arbitru: Andrei Moroiţă (Ploieşti); Asistenţi: Adrian Vornicu (Iaşi) şi Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa).

  UTA: Bodea – Cr. Costin, R. Iuga, El Hasni (cpt.), Copaci – Andr. Enescu (Petra 75′), Coulibaly – N. Janos (A. Iuga 62′), Miculescu, Stahl – Dav. Popa

  Rezerve neutilizate: Orlic – Suslak, D. Dan, Hrezdac, Isac

  Antrenor: Ionuţ Popa

  FC Argeş: Oct. Popescu – Tofan, Gugu, Hreniuc, Şerbănică – R. Costin (cpt.), Vas. Gheorghe – Turda, Enceanu (Ct. Stan 65′), Ct. Barbu (I. Mihăescu 85′) – Buhăescu

  Rezerve neutilizate: Ureche – Alin Popa, Tăbăcariu, Bîrzan, Vişa

  Antrenor: Emil Săndoi

  uta 31

  uta 32

  Ionuț Popa, antrenor UTA: „Nu cred că rezultatul reflectă realitatea, cel puțin în repriza a doua noi am dominat mai mult. Din nou, am pierdut pe niște greșeli individuale, au fost trei-patru, dintre care două la goluri. Mi-a plăcut echipa după pauză, pentru că am avut o altă dinamică, am încercat să jucăm mai mult în față. Probabil că tinerețea îi îndeamnă pe majoritatea jucătorilor să facă pasul în spate, deși eu îi îndemn în permanență să joace în față.

  Se știe foarte bine situația, încercăm să jucăm cu copii până la sfârșitul anului, indiferent de ce rezultate vom avea. Vor fi, poate, doi-trei seniori cum am avut și astăzi, dar, dacă nu se schimbă situația, va fi foarte greu să jucăm doar cu copii. Îmi este greu să cred că seniorii, indiferent de valoarea lor, vor mai rămâne în aceste condiții. Dacă va exista posibilitatea să aducem trei-jucători peste valoarea lotului, facem echipă, dacă nu, vom avea o viață foarte grea. Am spus că vom ajunge într-o situație în care cu greu ne vom salva de la retrogradare, pentru că Aradul are dificultăți mari în a ține o echipă în Liga a II-a. Și, de asemenea, am spus că în iarnă vom rămâne fără jucători”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.