vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Azi se trag la sorți judecătorii lui Dragnea

  de - | 3 ianuarie 2019, 8:25 AM | Naţional

  0

  Completurile de 5 judecători ale Curţii supreme vor avea o nouă componenţă. Vor fi trase la sorţi joi, pentru a patra oară în doar două luni. Este unul dintre efectele aplicării noilor legi ale justiţiei. Va urma, pentru prima dată după Revoluţie, și instalarea unui preşedinte al Înaltei Curți fără semnătura şefului statului.

  Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru anul 2019 au loc, joi, de la ora 10:00, în şedinţă publică. Acestea vor avea loc la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, în şedinţă publică.

  Este pentru a patra oară în două luni când conducerea Curţii supreme trage la sorţi componenţa completurilor de 5 judecători, în materie penală şi în materie civilă. Completurile formate joi, 3 ianuarie, vor judeca dosarele înregistrate începând din ianuarie anul acesta, cel puţin aşa a decis Consiliul Superior al Magistraturii. Aceasta înseamnă că toate dosarele de mare corupţie cu decizii în primă instanţă, dar care nu au fost motivate înainte de finalul lui 2018, vor fi judecate în aceste componenţe. E vorba, între altele, de dosarele lui Darius Vâlcov, Alina Bica – ANRP, Mircea Drăghici, Andreea Cosma.
  După scandalul completurilor de 5 judecători, pornit de la modificarea legilor justiţiei, Curtea supremă joacă şi în 2019 după reguli noi. O premieră a anului este că preşedintele Instanţei supreme va fi numit direct de judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii, fără ca şeful statului să mai aibă un cuvânt de spus. Asta după ce, anul trecut, Parlamentul a modificat statutul magistratului. Citiți mai mult aici: 2019, anul schimbărilor în sistemul judiciar. Expiră mandatele şefilor din Justiţie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.