Azi nu e antrenament, azi luptăm… Adi creează campioni, Sorin se vrea unul dintre ei (Foto)

  de Lucian Dănilă | 6 octombrie 2018, 2:23 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Acești oameni luptă. Nu o fac pe stradă, nu sunt nici huligani și nici spărgători. Sunt sportivi. Adi creează campioni, iar Sorin se vrea a fi unul dintre ei iar o șansă i se ivește chiar în această seară când luptă într-o puternică gală K1 lângă Budapesta, în Ungaria. Tocmai de aceea, Adi a postat pe contul său de facebook unde anunță că „astăzi nu ne antrenăm”… Da, într-adevăr, astăzi și ieri nu a fost antrenament la NRG, astăzi e luptă.

  Adi, pe numele său Nagy Arnold, a făcut din pasiunea sa un mod de viață. Antrenează luptători de mai bine de 15 ani și a lucrat la cel mai înalt nivel. Timp de 11 ani a fost cel care i-a pregătit pe sportivii de la Metalbox, iar de patru ani încoace lucrează la clubul său, NRG. Pentru că mereu a vrut să învețe, Nagy Arnold a avut șansa de a lucra timp de un an cu cei mai mari antrenori și luptători ai lumii.

  „Am fost în Olanda pentru a mă specializa. Am lucrat cu celebrul antrenor Thom Harinck și am fost unul dintre puținii antrenori pe care Badr Hari l-au acceptat la antrenamentele lui. Acolo este spuma din K1, Olanda având mari campioni ca Peter Aerts, Samy Schilt sau Remy Bonjasky ”, spune Nagy Arnold.

  Tot el ne-a vorbit despre băieții cu care lucrează. „Nu sunt niște sfinți, nici eu nu sunt un sfânt. Dar aici ei învață despre respect, despre a-l respecta pe cel de lângă tine atât în ring cât și în viața de zi cu zi. Eu de exemplu dacă greșesc în trafic sunt primul care îmi cer scuze. E numai un exemplu și tot așa vreau să se comporte și sportivii pe care îi pregătesc”.

  Sorin Horvat are 29 de ani și este unul dintre cei mai buni sportivi ai săi. A început jucând fotbal, evoluând la Telecom Arad într-o generație cu Răzvan Riviș și alții. De mic era pasionat de sporturile de contact și a continuat cu kickbox. Acum se simte pregătit să lupte pe cele mai importante ringuri din țară sau de afară pentru a deveni un nume în K1. Sorin este susținut și de Elite Bodyguard Team, relația fiind una care datează de 20 de ani, Nagy Arnold și Cosmin Cotarcă fiind buni prieteni încă din copilărie. La fel ca și Sorin, un alt sportiv de la NRG, Marius Munteanu, cel care peste o săptămână va lupta într-o foarte puternică gală la Piatra Neamț, gală la care va participa printre alții și cunoscutul Cătălin Moroșanu, este susținut de EBT. Despre Marius Munteanu vom scrie în zilele care urmează.

  În Ungaria, alături de Nagy Arnold și Sorin Horvat a plecat și Florin Budică, un sportiv de doar 16 ani care va lupta într-unul din meciurile de deschdere.

  Adi ne-a vorbit și despre frică. „Cine spune că nu îi este frică, ori nu este normal, ori minte. Cu toții au frica în ring. Frica îți dă cea mai multă energie, îți dă putere, e constructivă”, explică el.

  Nagy Arnold a lucrat mai mulți ani cu fostul campion Raul Cătinaș. În fotografia de mai sus Nagy Arnold apare în ring alături de Raul, dar și de celebrul Thom Harrink, la un meci din 2012. Olandezul a avut o declarație măgulitoare atunci la adresa sportivului: „În maxim doi ani, Raul poate deveni cel mai bun din lume. Și nu glumesc! În 45 de ani de carieră nu am văzut un alb să loveasca atât de puternic cu pumnul precum unul de culoare. Este unic în aceasta privință”. Semn că era foarte bine pregătit…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.