joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Azi este ziua aia: ziua în care s-a blocat Aradul! Haos în Podgoria și pe centru (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 23 august 2017, 1:16 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Îmi aduc aminte, nu neapărat cu nostalgie, despre zilele de 23 August în care partidul ne scotea la defilare. Aveam stegulețe, defilam pe stadionul Gloria, mama și tata ne priveau din tribuna de lemn dacă prindeau loc, și apoi ne duceau la braserie la Hotel Parc unde tata sorbea o bere, noi mâncam mititei și beam aracola sau zmeurică.

  Era plin orașul, dar nu de mașini – pentru că înainte de 1989 nu prea erau decât celebrele Dacia 1300 sau 1310 -, ci de mii de copii și de adolescenți care purtau stegulețe tricolere de hârtie, dar și de părinții lor. Era o sărbătoare comunistă, dar ne bucuram cu toții de ea pentru că era o zi liberă și, de obicei, însorită, în care mai vedeam și noi, cei de prin cartiere, orașul.

  Astăzi este ziua aia, ziua aia de 23 august, dar azi este fără defilare, fără stegulețe, fără mititei, bere sau aracola. Chiar nu am înțeles ce se întâmplă, credeam că suntem în prag de Crăciun, sau de Paști, dar nici vorbă. Mă gândeam dacă e vreo sărbătoare mare astăzi, sau este doar despre nostalgia trecutului. Sunt Zilele Aradului, dar asta nu are nicio treabă cu traficul. Chiar nu îmi explic de ce, la ora 12, într-o zi de miercuri în care joacă UTA și FCSB, niciuna la Arad, nici măcar UTA – club care nu mai locuiește în urbe -, este blocat tot centrul Aradului.

  O explicație există: șantierele. Da, acele șantiere care apar an de an, acele străzi care se sparg în fiecare an ca să vedem noi că administrației locale îi pasă, că se lucrează, că la noi e ca la nimeni: spargem tot ca să mai avem ce sparge și la anul. Tot în același loc…

  Podgoria a fost blocată, mașinile stăteau pe liniile de tramvai, vatmanii claxonau de zor așa cum le place, șoferii erau unii nervoși, alții amabili înțelegând situația, te încadrai pe ce bandă prindeai, iar în intersecțiile de la „Sanitas”, sau „Burza” te trezeai că rămâi blocat în mijlocul lor.

  Despre locuri de parcare nu mai vreau să vorbesc: niciunul pe o rază de kilometri.

  Aradul, un oraș atât de mic, cu un trafic atât de mare…

  august

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.