joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în landul Bavaria, în Germania. Zona se află sub cod portocaliu de furtuni

  de - | 3 iunie 2024, 8:31 AM | Internaţional

  0

  Vremea rea a făcut prăpăd în Germania, landul Bavaria, în ultimele zile. Autoritățile locale au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localități. În aceste zone, ploile abundente au produs inundații locale și ruperea unor baraje. Ca urmare a acestei situații, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania, landul Bavaria, că riscurile meteorologice se mențin și în perioada următoare.

  Autoritățile locale din landul Bavaria au emis avertismente de furtuni puternice pentru mai multe localități. În acest context, MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în zonă că riscurile meteorologice persistă și au loc evacuări punctuale. Din cauza vremii nefavorabile, există și perturbări ale traficului feroviar și rutier.

  De asemenea, românii care se află în situații dificile pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: +4989553307, +498998106143. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii call center-ului în regim de permanență.

  Pentru informații suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor https://munchen.mae.ro, https://meteoalarm.org, și https://www.mae.ro.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.