duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Avarie majoră la termoficare, în Capitală. 100.000 de apartamente sunt afectate

  de - | 16 februarie 2022, 8:08 PM | Naţional

  0

  Avarii majore produse pe magistralele de termoficare au afectat Sectoarele 2, 3 şi 5, precizează directorul general al Companiei Termoenergetica Bucureşti, Claudiu Creţu.

  „În cursul zilei trecute au avut loc două avarii majore pe magistralele de termoficare. Una aferentă CET Sud, care afectează Sectoarele 2 şi 3, iar cealaltă aferentă CET Grozăveşti – afectează Sectorul 5. În cursul zilei de astăzi se lucrează pentru remedierea acestor avarii şi sperăm în cursul nopţii să putem încărca reţeaua, astfel încât să ajungem la parametrii rezonabili”, a spus acesta, citat de Agerpres.

  Claudiu Creţu a estimat că aproximativ 100.000 de apartamente nu au parametrii corespunzători în ce priveşte furnizarea agentului termic. El a adăugat că avariile au fost determinate de starea proastă a reţelei.

  Potrivit aplicaţiei Termoalert, în prezent:

  – pentru 73% dintre imobilele din Capitală, sistemul de termoficare funcţionează normal;

  – pentru 20,3% funcţionarea este deficitară (17,63% din punct de vedere al căldurii, iar 2,7% se confruntă cu deficienţe atât în ce priveşte căldura, cât şi apa caldă);

  – pentru 7,2% funcţionarea este oprită (0,45% fără căldură, iar 6,71% fără apă caldă şi căldură).

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.