Avarie majoră la termoficare, în Capitală. 100.000 de apartamente sunt afectate

  de - | 16 februarie 2022, 8:08 PM | Naţional

  0

  Avarii majore produse pe magistralele de termoficare au afectat Sectoarele 2, 3 şi 5, precizează directorul general al Companiei Termoenergetica Bucureşti, Claudiu Creţu.

  “În cursul zilei trecute au avut loc două avarii majore pe magistralele de termoficare. Una aferentă CET Sud, care afectează Sectoarele 2 şi 3, iar cealaltă aferentă CET Grozăveşti – afectează Sectorul 5. În cursul zilei de astăzi se lucrează pentru remedierea acestor avarii şi sperăm în cursul nopţii să putem încărca reţeaua, astfel încât să ajungem la parametrii rezonabili”, a spus acesta, citat de Agerpres.

  Claudiu Creţu a estimat că aproximativ 100.000 de apartamente nu au parametrii corespunzători în ce priveşte furnizarea agentului termic. El a adăugat că avariile au fost determinate de starea proastă a reţelei.

  Potrivit aplicaţiei Termoalert, în prezent:

  – pentru 73% dintre imobilele din Capitală, sistemul de termoficare funcţionează normal;

  – pentru 20,3% funcţionarea este deficitară (17,63% din punct de vedere al căldurii, iar 2,7% se confruntă cu deficienţe atât în ce priveşte căldura, cât şi apa caldă);

  – pentru 7,2% funcţionarea este oprită (0,45% fără căldură, iar 6,71% fără apă caldă şi căldură).

  Sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.