Autoturism BMW declarat furat în Franța, depistat de P.T.F Nădlac

  de Special Arad | 5 July 2016, 12:36 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca BMW seria 1, în valoare de peste 10.000 euro, declarat furat în Franţa.

  În data de 04.07.2016, ora 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Toni V., în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca BMW seria 1, înmatriculat în Franţa. Tânărul era însoţit de alţi doi conaţionali.

  La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru autoturismul în cauză un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Franţa.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul figura în baza de date ca fiind furat din Franţa din data de 03.07.2015.

  Faţă  de cele constatate, şoferul a declarat că mijlocul de transport nu este al lui, acesta aparţinând lui Eugen S., în vârstă de de 23 de ani, pasager în autoturism. Acesta din urmă a relatat că a achiziţionat autoturismul din Franţa, contra sumei de 6.000 euro şi că nu avea cunoştinţă de faptul că maşina ar fi furată.

  Autoturismul, cu o valoare de piaţă de peste 10.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Arad până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, se arată într-un comunicat eliberat de IJPF Arad

  Urmăriţi intenaţional depistaţi la frontieră

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat unor echipe de poliţişti doi bărbaţi, cetăţeni români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi internaţional.

   Pe numele lor erau emise mandate europene de arestare de către autorităţile din Italia şi România.

  * În data de 04.07.2016, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru intrarea în ţară cetăţeanul român Laurenţiu R., în vârstă de 37 de ani, domiciliat în judeţul Iaşi.

  Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare de catre autorităţile din Italia, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei.

  * O oră mai târziu, tot la P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru intrarea în ţară cetăţeanul român Ionuţ N., în vârstă de 29 de ani, din judeţul Galaţi.

  În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare de catre autorităţile din România, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.

  Bărbaţii au fost predaţi unor echipe operative din cadrul I.P.J Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun, se arată în cadrul aceluiași comunicat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.