marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Mii de amenzi date de polițiștii Biroului Autostrăzi Deva-Nădlac cetățenilor străini

  de Ioana Costaș | 10 august 2023, 11:12 AM | Știri Arad

  0

  Poliția Autostrăzi – Autostrada A1 Deva – Nădlac a întocmit bilanțul pentru perioada ianuarie-iulie 2023. Astfel, s-a stabilit că polițiștii au aplicat mii de contravenții, dintre care, o mare parte au fost date cetățenilor străini. Totodată, bilanțul a relevat că numărul accidentelor a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut, la fel și numărul persoanelor decedate și rănite în urma acestor evenimente rutiere.

  Cifrele arată că „în perioada ianuarie – iulie 2023, polițiștii Biroului Autostrăzi – Autostrada A1 Deva-Nădlac au aplicat în total 9.117 contravenții, dintre care 2.214 de amezi contravenționale au fost date cetățenilor străini. În urma abaterilor constatate, polițiștii au reținut 532 de permise de conducere și au retras 208 certificate de înmatriculare cetățenilor români. De asemenea, au fost reținute 339 de permise de conducere și retrase 23 certificate de înmatriculare persoanelor străine”.

  Polițiștii de la autostrăzi spun că „urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, numărul accidentelor rutiere a scăzut, astfel până în prezent, au avut loc 24 de accidente rutiere, cu 13 mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. În urma accidentelor, au rezultat 5 persoane decedate (-6), 2 rănite grav (-4) și 38 rănite ușor (-20)”.

  În perioada analizată au fost constatate 31 de infracțiuni la regimul rutier.

  Polițiștii vor continua acțiunile pentru a menține trendul descendent și vă recomandă să:

  – respectați limitele de viteză stabilite de lege;

  – păstrați distanța corespunzătoare în mers, față de vehiculele care circulă în față;

  – nu opriți și să nu circulați pe banda de urgență;

  – utilizați sistemul de lumini pentru avarie în situația închiderii unei coloane aflate în staționare sau în mișcare cu viteză redusă, pentru atenționarea celor care se apropie;

  – folosiți luminile de întâlnire;

  – utilizați centurile de siguranță și dispozitivele de retenție pentru copii.

  De asemenea, polițiștii vă sfătuiesc să accesați secțiunea Infotrafic de pe site-ul Poliției Române, pentru documentare cu privire la situația circulației rutiere pe ruta de deplasare aleasă.

  Citește și: Atenție mare pe autostrada Timișoara – Arad! Poliția avertizează conducătorii auto

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.