joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Autoritățile județene, nemulțumite de transportatorii care depășesc tonajul admis și distrug drumurile. 33 de amenzi, într-o săptămână

  de Special Arad | 5 iunie 2020, 11:54 AM | Administraţie

  1

  Comunicat. Peste 326 km de drumuri județene sunt în lucru, în diferite faze al execuției, în județul Arad. Este cel mai ambițios program de modernizare/reabilitare drumuri județene din istoria recentă a Aradului, și unul dintre cele mai importante din România. De altfel, în decembrie anul trecut, Consiliul Județean Arad a și fost premiat pentru acest program la Gala Administrației din România.

  Sunt unii care nu înțeleg că aceste drumuri noi trebuie protejate. Sunt situații în care transportatorii afectează cu bună știință calitatea drumului, prin nerespectarea restricțiilor de tonaj. Camioanele cu tonaj greu distrug asfaltul și creează gropi, denivelări, și pun astfel în pericol chiar și viața celorlalți participanți la trafic.

  „Mi-aș dori ca arădenii care ne privesc cu ochi foarte critici să fie la fel de exigenți și cu cei care distrug drumurile noi. Administrația locală muncește, pe banii arădenilor, pe fonduri europene, cu bani de la stat, să modernizeze drumurile, iar unii își bat joc de acest efort și de așteptările justificate ale cetățenilor. Am cerut și Poliției Rutiere și funcționarilor de la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Arad toleranță zero față de transportatorii care ne sfidează. Dacă avem grijă, aceste drumuri vor ține mult, dacă își bat joc de ele, se vor distruge. Îi rog pe toți, din nou, să respecte legea, să respecte investițiile care se fac, pentru că ele deservesc zeci de mii de oameni și sunt rezultatul unor eforturi mari și a unei munci intense”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Iustin Cionca a făcut repetate apeluri publice în acest sens, dar situația nu s-a schimbat. În consecință, în parteneriat cu Poliția Rutieră, Consiliul Județean Arad a trecut la aplicarea de amenzi pentru cei care pun în pericol calitatea drumurilor.

  Ultimele sancțiuni au fost acordate în această săptămână pe tronsoanele de drum județean Neudorf-Zăbrani (drum modernizat în anul 2019), pe Drumul Vinului Ghioroc-Șiria (modernizat în anul 2016), Arad-Frumușeni, Zăbalț-limită județ Timiș (drum județean recepționat cu doar o săptămână în urmă, unde zilele trecute au și fost depistați contravenienți).

  Doar ieri noaptea s-au aplicat nouă amenzi, fiecare în valoare de câte 3000 de lei. În această săptămână au fost aplicate, în total, 33 de amenzi. Iar amenzile, potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, vor continua să curgă pentru cei care sfidează restricțiile de tonaj.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ușor penibil apelul stimabilului. De ce „Îi rog pe toți, din nou, să respecte legea, să respecte investițiile care se fac”? Legea trebuie respectată fie că e drum modernizat recent sau nu. Cum să te rogi de oameni să respecte legea? Organele abilitate ce păzesc? Ce e atât de greu să instalezi cântare pe toate drumurile vizate? Oprirea la cântar să fie obligatorie pentru toate vehiculele care transportă marfă? Ești OK – îți poți continua drumul. Nu ești OK – aștepți să ți se tipărească amenda. Nu oprești – vine organul după tine, îți aplică o usturătoare amendă pentru tentativa de eludare, după care te întorci escortat de același organ și te așezi pe cântar, urmând pașii pentru OK/NOK. Nu e inginerie atomică. Trebuie doar să vrei.
   Lansez cu această ocazie o invitație organelor de control să presteze și pe drumul Șiria – Horia -Arad, mai exact segmentul balastiere – Arad. Semiremorcile cu balast sunt încărcate cu vârf (se poate verifica) și abia se târâie. Nu mai au suspensii, se leagănă ca barca pe valuri. Un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Iar când se întorc pentru încărcare tranzitează Horia cu mult peste limita legală de viteză (aviz organelor).
   În concluzie, dragele noastre autorități! Ieșiti din penibil și luați măsuri.
   Vreți respectarea legii? Simplu. Trimiteți organele să vegheze la respectarea ei.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.