miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Autoritățile județene au luat măsuri. După cazul „cornuleț cu lamă”… biscuim, să trăiți!

  de Special Arad | 16 martie 2015, 4:09 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Campania națională „cornuleț cu lapte” avea să se schimbe, săptămâna trecută, în campania „cornuleț cu lamă”… după ce o fetiță din Școala Generală nr. 6 a găsit o lamă de ras în mijlocul unui corn. La doar o zi diferență după nefericitul incident, autoritățile județene au început să ia măsuri, schimbând cornurile cu biscuiți.

  Începând de vineri, livrarea cornurilor a fost suspendată în toate școlile din județ, produsul fiind înlocuit cu biscuiți. Între timp, Protecția Consumatorului, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean au demarat o anchetă la producătorul cornurilor, S.C. Media Pop Art S.R.L. din Turda.

  Astăzi a avut loc o ședință cu toate firmele cu care Consiliul Județean Arad are contract, unde s-a hotărât ca, până la finalizarea anchetei, elevii vor primi biscuiți în loc de corn. Se așteaptă ca investigația să fie încheiată săptămâna viitoare, după care copiii din orașe vor primi trei zile biscuiți și două zile cornuri.

  Dacă elevii și – mai ales – părinții, vor accepta să fie înlocuite definitiv cornurile cu biscuiții, începând cu 1 aprilie, campania se va numi „Biscuiți cu lapte” în toate unitățile școlare din Arad. În vederea acestei măsuri, se vor efectua sondaje în toate școlile din municipiu și în celelalte orașe din județ, în următoarele două săptămâni.

  Joia trecută, prin vocea Andreei Oțoiu, purtător de cuvânt la Consiliul Județean, am aflat că firma care a distribuit cornurile la Școala Generală nr. 6 nu este cea care are contract cu Consiliul Județean. Ea ne-a declarat că firma care a contractat această campanie este una din județul Timiș, iar în funcție de rezultatele anchetei, se poate merge până la rezilierea contractului. Totuși, reprezentanții Consiliului Județean au fost astăzi de părere că nu se va ajunge la încheierea contractului cu firma în cauză, pentru că asta ar presupune organziarea unei noi licitații, procedură care ar putea dura până la finalul anului școlar.

  Furnizorul oficial al alimentelor pentru Școala Generală nr. 6 din Arad se numește S.C. Biscotto S.R.L. și este din localitatea Sânmihaiu Român, județul Timiș. Legat de incidentul șocant de săptâmâna trecută, reprezentanții firmei se spală pe mâini, spunând că nu au reușit să furnizeze cornurile la Arad datorită unei „probleme tehnice”. De aceea s-a apelat – spun ei – la ajutorul firmei din Turda, de unde au cumpărat cornurile și le-au livrat la Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.