joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Autodesk va lansa o imprimantă 3D în cursul acestui an

  de Special Arad | 16 mai 2014, 2:11 PM | IT

  0

  Autodesk, un nume cu care toți cei care au făcut cursuri de proiectare sunt familiari, plănuiește să își lanseze propria imprimantă 3D, scrie Playtech.ro.

  Această mișcare a producătorului de software ar fi complementară platformei de proiectare 3D pe care Autodesk intenționează să o lanseze de asemenea în scurt timp. Autodesk a venit cu această informație la MakerCon, și au spus că imprimanta lor va fi capabilă de crearea obictelor prin solidificarea rășinii lichide, strat după strat, folosind o tehnologie cunoscută sub numele de printare SLA. Multe dintre imprimantele mai accesibile folosesc o tehnică diferită care se numește ”fused deposition modeling” în care se bazează pe un material plastic, solid, ca materie primă. Printarea SLA atrage din ce în ce mai mult interes mulțumită vitezei sale superioare și a calității mai ridicate a produselor finite ci și datorită patentelor asupra acesteia, care se apropie de data expirării.

  Această imprimantă 3D a celor de la Autodesk va fi de asemenea un produs de tip open-source și ar putea revoluția modul de funcționare al acestei industrii, Pe lângă asta, platforma software a producătorului, cunoscută sub numele de Spark, va permite celor interesați de printarea 3D să poată folosi această tehnologie într-un mod cât mai rapid și mai simplu, fără să mai învețe elemente de proiectare 3D sau de tehnică.

  Este interesant cum nume mari în domeniul software încep să dezvolte soluții complete în acest sens, iar companii foarte mari din domeniul printului clasic ezită să facă pasul spre tehnologia 3D. Să reprezinte aceasta o revoluție și în acest domeniu, o revoluție din care nume mari precum HP sau Epson să nu se mai poată ridica de la pământ?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.