Austria suspendă aplicarea Schengen!

  de - | 18 ianuarie 2016, 9:13 AM | Internaţional | Topic special

  1

  Cancelarul austriac Werner Faymann a spus sambata ca tara sa a „suspendat temporar” acordul Shengen, iar ministrul austriac al apararii a anuntat noi reglementari ce vor permite trimiterea de militari pentru oprirea refugiatilor ce vor sa tranziteze tara spre Germania, scrie publicatia The Local.at. – citată de agențiile de presă din toată lumea ieri seară.

  Anunturile vin dupa ce politica liberei circulatii fusese pusa vineri la indoiala de ministrul german de finante, Wolfgang Schauble sustinand ca, daca mai multe state vor introduce controale la frontiera, sistemul Schengen va intra curand in colaps.

  Fayman a spus ca, odata cu noile masuri introduse la granitele Austriei, existenta „intregii UE este pusa sub semnul intrebarii”.

  „Toti refugiatii trebuie controlati, migrantii economici trebuie trimisi in tarile lor de origine”, a spus Fayman intr-un interviu pentru ziarul Oesterreich.

  Guvernul implementeaza un sistem strict de monitorizare pentru solicitantii de azil, a spus cancelarul, adaugand ca, la fel ca in Germania, controalele la granita sunt inasprite si se desfasoara repatrieri de refugiati.

  „Daca UE nu reuseste sa-si asigure frontierele externe, Schengen-ul ca intreg este pus la indoiala… Apoi fiecare tara va trebi sa-si asigure frontierele nationale”, a spus Faymann, adaugand ca, daca granitele externe ale blocului comunitar nu sunt asigurate in viitorul apropiat „intreaga UE va fi sub semnul intrebarii”.

  In acest moment, din cauza unei recente schimbari de politica in Germania, sute de migranti sunt intorsi de la frontiera. Ingrijorari speciale au fost transmise de Berlin catre Algeria si Maroc, ai caror cetateni ajung din ce in ce mai mult la granita germana.

  Circa 1.000 de persoane sunt respinse la frontiera austriaca in fiecare saptamana.

  Potrivit noii politici a Vienei, migrantii ce ajung in Austria cu intentia de a merge in Germania sau mai departe vor fi intorsi din drum, a spus un purtator de cuvant al ministerului de externe.

  Se asteapta ca politici similare sa fie introduse in Slovenia in zilele urmatoare – scrie site-ul hotnews.ro, pe care l-am ales ca sursă a acestei informații.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.