miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce spune conducerea Liceului Aurel Vlaicu despre bătaia dintre elevi, la Boul Roșu, în urma căreia un băiat a ajuns la spital

  de Raluca Medeleanu | 27 martie 2024, 1:30 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  În urma unei altercații, 6 adolescenți au lăsat inconștient pe un altul, pe trotuar, la Boul Roșu. Cu toții sunt elevi la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Arad, unitate de învățământ aflată în apropiere.

  Incidentul s-a produs marți, 26 martie, în decursul dimineții. Doi dintre bătăuși au fost ridicați de polițiști, iar victima a ajuns la spital.

  Iată ce transmite Inspectoratul de Poliție Județean Arad despre incident:

  „La data de 26 martie, polițiștii arădeni au fost sesizați despre faptul că, în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 8:00, mai mulți tineri, de la o unitate școlară din municipiu, ar fi fost abordați de alți tineri, din aceeași școală, cele două grupuri având un schimb de replici și injurii, în zona Boul Roșu.

  În urma interacțiunii, un elev ar fi fost lovit și ar fi căzut la pământ, ulterior fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

  Polițiștii au întocmit un dosar penal, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, clarificarea situației de fapt, stabilirea participației fiecăreia și luarea măsurilor legale care se impun.

  În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, au fost identificate persoanele bănuite de lovirea tânărului, în persoana a doi băieți, de 16 și 17 ani.

  În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice”.

  Ce spune conducerea liceului despre incident

  Directoarea Liceului Tehnologic Aurel Vlaicu, Emanuela Leahu, a declarat pentru Special Arad că urmează organizarea unei ședințe a Comisiei de Disciplină a școlii, în vederea luării unor măsuri. A menționat și că incidentul nu s-a produs în timpul orelor, ci chiar înainte de 8 dimineața.

  „S-a întâmplat înainte de începerea orelor, înainte de ora 8. Deja la ora 8 si trei minute, colegii mei erau acolo la fața locului, în apropierea școlii. Noi am aflat atunci. Dirigintele celui agresat a fost acolo. După ce primim toate informațiile de ia Inspectoratul de Poliție Județean, convocam Comisia de Disciplina a scolii, convocam elevii, părinții lor și reprezentanți ai IPJ și vom lua măsurile prevăzute în regulamentele în vigoare”, ne-a declarat directoarea Emanuela Leahu.

  Pe numele celor doi tineri, magistrații Judecătoriei Arad au emis mandate de arestare preventivă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.