marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Audiențe radio: scăderi în cifre, dar staționări în clasament. Ce posturi preferă cititorii Special Arad?

  de Tomck@t | 20 ianuarie 2015, 8:44 PM | Naţional | Radio | Știri Arad

  0

  Cele mai recente audiențe radio arată că postul Kiss FM este în continuare cel mai ascultat în orașe, în timp ce bucureștenii preferă Radio Zu.

  Datele, valabile pentru perioada 1 septembrie 2014 – 21 decembrie 2014, obținute în urma unui sondaj IMAS și GFK, arată că, fără Găinușă și echipa sa, Kiss FM a înregistrat scăderi notabile de audiență la nivel urban: minus 350.000 de ascultători, conform Pagina de Media. Cu toate astea, Radio 21, unde s-au mutat Găinușă și Codruț Kegheș, nu a avut o ascensiune spectaculoasă, înregistrând un plus de doar 26.000 de ascultători. Marea decepție a sfârșitului anului 2014 este ProFM, care, cu tot cu revenirea lui Andrei Gheorghe, în loc să urce măcar o poziție în clasament, a înregistrat o scădere de 1.174.000 ascultători față de numărul din vară, la nivel național. Chiar și în aceste condiții însă, a rămas pe poziția a 4-a, deoarece mai toate posturile radio au avut scăderi.

  Ceea ce privește strict clasamentul… față de măsurătoarea din vară (valul II), nu sunt schimbări mari. Radio România Oltenia – Craiova a făcut schimb de poziții cu Radio România Iași și Radio România Cultural a urcat o poziție. Singurele schimbări mai mari se pot observa la Rock FM – în urcare 2 locuri – de pe 13 pe 11 – și Național FM care, în schimb, a căzut de pe 11 pe locul 14. În rest, toate posturile mari și-au menționat ultimele poziționări.

  AUD

  În prezent, în București, sunt ascultate următoarele posturi de radio, în ordine: Radio ZU, cu 223.200 ascultători pe zi, Radio România Actualități, cu 202.000 de ascultători, Kiss FM, 182.800, Magic FM, Pro FM, Europa FM, Romantic FM, Radio 21, Rock FM, Național FM. Pe locul 12, înainte de Gold FM, se află Antena Satelor.

  Mai toate posturile de radio menționate au înregistrat scăderi față de anul trecut.

  La nivel urban, în perioada menționată, topul radiourilor, în funcție de ascultători, este condus de Kiss FM, cu 1.292.600 ascultători, urmat de – în ordine: Radio România Actualități, Radio Zu, Europa FM, Pro FM, Magic FM, Radio 21, Antena Satelor, Rock FM. În top 10 intră și Oltenia Craiova, cu 170.900 de ascultători.

  La nivel național conduce Kiss FM, cu 2.091.500 ascultători, urmat de Radio România Actualități, Radio Zu, Pro FM, Europa FM, Antena Satelor, Radio 21, Magic FM, Oltenia Craiova și Radio Iași.

  Ce posturi radio preferă cititorii Special Arad?

  În aceeași perioadă cu măsurătoarea oficială de audiențe radio, Special Arad a publicat un sondaj în care cititorii puteau să voteze radioul lor preferat. În listă se regăseau atât posturile prezente pe frecvențele arădene, cât și șase posturi ce pot fi ascultate la Arad doar pe internet (Guerrilla, Romantic FM, RockFM, Vibe, Dance și Gold FM). Iată rezultatul:

  aud specar poll

  Încă o dată: aceste rezultate din urmă nu sunt rezultate de audiențe oficiale, ci opțiunea arădenilor, cititori ai site-ului specialarad.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.