miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Au recunoscut! Fiul celebrului Kuki și un fost candidat la președinția AJF Arad și-au „rezolvat” condamnarea în dosarul „Diplome fără licențe”!

  de Mihai Todoca | 21 iunie 2018, 11:58 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Încep să curgă condamnările în urma perchezițiilor din 2017

  Micul nostru oraș a fost cutremurat anul trecut de un scandal imens de corupție în care au fost implicați profesori, studenți și chiar foști lectori, toți aparținând Universității Vasile Goldiș Arad și doar un lector la Universitatea Aurel Vlaicu. Sute de studenți și zeci de profesori au fost duși la audieri în urma perchezițiilor efectuate de procurori. De atunci și până azi, dintre cei acuzați, câțiva studenți și cadre didactice deopotrivă, au mers pe metoda recunoașterii, „reușind” astfel să primească condamnări cu suspendare.

  Ultimii care au recurs la sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei sunt Cristian Cristescu Aurel și Taha Abed-El-Kader. Primul, student la Facultatea de Stomatologie, este cunoscut nu atât pentru cazul de corupție în care a fost condamnat, ci pentru faptul că este fiul lui Ilie Aurel, adică patronul firmei KUKI din Arad – practic un „moștenitor” al imperiului din domeniul pompelor funebre. Astfel, Cristian Aurel Cristescu a primit doi ani ani cu suspendare, iar în această perioadă el este obligat să: se prezinte la serviciul de probaţiune Arad, la datele fixate de acesta; primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte cinci zile; comunice schimbarea locului de muncă; comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă . Deasemenea, acesta va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Arad sau Consiliului local al comunei Şofronea jud. Arad, pe o perioadă de 90 de zile și să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 4100 RON.

  Ce-al doilea inculpat, care a avut un rol de intermediar în acțiunea „Diplome de licență fără studii”, este un fost lector din cadrul universității Aurel Vlaicu, de profesie medic. Acesta este palestinianul (cu dublă cetățenie israeliano – română) Taha Abed, care a făcut o oarecare vâlvă în 2001, când a candidat pentru șefia fotbalului din județul Arad. Pe atunci el aducea acuze de fapte de corupție conducerii AJF Arad.

  Acesta a primit și el la rândul lui o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. Totodată el va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Municipal Arad sau Consiliului Local Vladimirescu pe o perioadă de 90 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Pe lângă plata cheltuielilor în cuantum de 6100 RON, acestuia i se confiscă suma de 300 de euro, ca diferenţă între suma de 1.950 de euro, primită de la studenţi şi cea de 1.650 de euro, oferită lui Păiuşan Lucian.

  Condamnările celor doi inculpați pot fi atacate cu drept de apel în termen de 10 zile de la data pronunțării acestora.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.