Au jucat ca niciodată, au pierdut ca întotdeauna! Politic, corect: Dinamo – UTA 1-0
UTA a venit după o victorie cu Buzăul, o victorie la finalul căreia antrenorul învinșilor, Neagoe, spunea pe bună dreptate: „Ne-am bătut singuri”. Și așa a fost, Gloria a pierdut după un meci în care a ratat patru ocazii uriașe și și-a înscris un gol stupid în propria poartă. Astăzi a fost cu totul altfel, UTA a jucat, a atacat, a pus presiune, dar se întoarce la Arad fără puncte…
Au fost mulți naivi care credeau sau chiar au pariat că UTA va câștiga pe „Arcul de Triumf”, iar argumentul era și el stupid: „Ne dă Dinamo punctele înapoi de anul trecut”. În fotbal, datoriile se sting între sezoane. Dinamo nu era datoare cu nimic echipei din Arad. Dinamo îi era și încă îi mai este datoare doar lui Rednic cu o sumă de aproximativ 30.000 de euro.
În schimb UTA lui Rednic era datoare să ne arate că știe să joace fotbal, că ceea ce antrenează Rednic putem vedea și noi pe terenul dinamoviștilor după ce în stagiunea trecută arădenii au pierdut ambele partide fără a transpira.
Astăzi, UTA a jucat mult mai bine decât cu Sepsi sau cu Buzău. Am văzut acțiuni legate, am văzut agresivitate în joc, am văzut dorință, dar ce a lipsit a fost tocmai… putința, sau tocmai golul.
Dinamo a avut trei ocazii pe toată durata partidei, îndeajuns să își adjudece cele trei puncte. La prima fază mai periculoasă a și marcat prin Politic care l-a învins pe Robert Popa cu un șut lângă bară de la 23 de metri. Era 1-0 în minutul 26, asta după ce Conte și Van Durmen puteau deschide ei scorul la poarta lui Golubovic.
Kadiri a avut o bună oportunitate de a înscrie, dar șutul său a fost prea slab pentru a-l învinge pe portarul dinamovist. Apoi, în ultimul minut al primei părți, Robert Popa a avut o dublă intervenție la șuturile lui Selmani și Abdallah.
Condusă la pauză, UTA a ieșit de la vestiare în aceiași formulă. Omondi și Ghezali au mișcat destul de bine în benzi, Fabry a acoperit și el o zonă importantă de teren, dar Kadiri părea din alt film. Arădenii au împins liniile, iar Dinamo s-a mulțumit în a-și apăra avantajul luat în minutul 26. Și aveau să apară și ocaziile la poarta lui Golubovic. Kadiri a trimis mult peste poartă din centrarea lui Tsouka, pentru ca în minutul 61, la câteva secunde după ce i-a luat locul lui Ghezali, Costache să trimită cu capul la câțiva centimetri de bara din stânga porții dinamoviste. Uriașă ocazie…
În minutul 68, UTA a ratat cea mai mare ocazie a jocului. Hrezdac l-a lansat pe Costache în careul advers, acesta cu un efort destul de mare a reușit să întoarcă în fața porții de unde Kadiri a reluat cu șpițul din cădere, de la 6 metri de poartă, dar mingea l-a lovit în picior pe Golubovic și acesta a oprit-o chiar pe linia porții.
După ocazia lui Sivis din minutul 85, când a șutat pe lângă poarta lui Popa din poziție foarte bună, am mai asistat la un șut al lui Omondi de la 30 de metri puțin peste poartă, ultima oportunitate de egalare pentru Bătrâna Doamnă.
UTA a făcut cel mai bun joc cu Rednic pe bancă pe terenul lui Dinamo, dar deși a jucat ca niciodată, a pierdut ca întotdeauna. Astfel, cu cele trei puncte, „câinii”, care sezonul trecut abia s-au salvat la baraj, sunt acum pe locul 2, iar arădenii încep cu o înfrângere seria de patru jocuri foarte dificile pe itinerariul Dinamo – Rapid – Craiova – „U” Cluj.
A fost un rezultat Politic, corect….
Dinamo București – UTA Arad 1-0 (1-0)
A marcat: Politic 26
Dinamo: Golubovic – Sivis, Homawoo (56 Patriche), Boateng, Opruţ (22 Luna) – Olsen, Gnahore, Cîrjan (86 Caragea) – Abdallah (56 Milanov), Selmani, Politic (86 Mărginean).
Pe bancă: Al. Roșca – Licsandru, Milanov, Soro, Bordușanu, Bani, Patriche, Caragea, Luna, An. Mărginean, Costin.
Antrenor: Zeljiko Kopic
UTA: R. Popa – Tsouka, Poulolo, Conte, Mabea – Hrezdac (70 Pedro), Van Durmen – Ghezali (60 Costache), Fabry (75 Cîmpanu), Omondi – Kadiri (70 Vuletich).
Pe bancă: Mitrovic – Borcea, Cîmpanu, Trif, J. Pedro, Costache, Dumiter, Râpă, Cristea, Vuletich.
Antrenor: Mircea Rednic
Arbitri: George Găman – Adrian Popescu (ambii din Craiova) – Mihai Marica (Bistriţa). Rezervă: Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea).
Camera VAR: Cătălin Popa (Pitești) și Marcel Bîrsan (București)
Observator FRF: Sorin Boca (Iași)
Delegat LPF: Dan Potocianu (București)
Comentariile portalului
Daca tot sunteți la subiectul asta, căutați despre cura cu apa caldă. Scrieți un articol. Sănătate!
Nicio problemă, doriți să vă indicăm publicații gen Realitatea și România TV? Adică deținute de condamnați fugiți din țară care învârt rahatul (...)
Da, povestea este adevărată, dar incompletă. Swinton a lucrat pentru Times, pe urmă pentru Sun, primul și cel mai mare nume pentru așa zisul jurnalism galben (jellow journalism). (...)