marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Au încercat să fugă dintr-un centru de primire din Arad, dar jandarmii i-au găsit și i-au dus înapoi

  de Special Arad | 11 februarie 2021, 1:28 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Jandarmeria Arad)

  Comunicat: Trei minori cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de origine afgană, au dispărut dintr-un centru de specialitate din Arad. Aceștia au fost găsiți în scurt timp de jandarmii arădeni.

  Ieri seară, în jurul orei 22.00, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a fost sesizat de către dispecerul de serviciu despre faptul că, trei minori de origine afgană, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, au dispărut dintr-un centru de primire minori, unde erau cazați. Apelul a fost efectuat de către angajații centrului care au mai precizat și faptul că, cei trei copii nu sunt îmbrăcați conform anotimpului. Jandarmii s-au mobilizat imediat și având semnalmentele minorilor au plecat imediat în căutarea lor.

  Au fost verificate mai multe zone din municipiu și în scurt timp, minorii au fost depistați la o distanță apreciabilă față de locul dispariției și conduși înapoi la centrul din care au plecat, unde au primit haine uscate și o masă caldă. În urmă cu o săptămână cei trei minorii au fost depistați de către polițiștii de frontieră, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat și conform prevederilor legale au fost cazați într-un centru de specialitate până la finalizarea procedurilor legale cu privire la întocmirea documentelor de identitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.