Au încercat să fugă dintr-un centru de primire din Arad, dar jandarmii i-au găsit și i-au dus înapoi

  de Special Arad | 11 February 2021, 1:28 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Jandarmeria Arad)

  Comunicat: Trei minori cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de origine afgană, au dispărut dintr-un centru de specialitate din Arad. Aceștia au fost găsiți în scurt timp de jandarmii arădeni.

  Ieri seară, în jurul orei 22.00, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a fost sesizat de către dispecerul de serviciu despre faptul că, trei minori de origine afgană, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, au dispărut dintr-un centru de primire minori, unde erau cazați. Apelul a fost efectuat de către angajații centrului care au mai precizat și faptul că, cei trei copii nu sunt îmbrăcați conform anotimpului. Jandarmii s-au mobilizat imediat și având semnalmentele minorilor au plecat imediat în căutarea lor.

  Au fost verificate mai multe zone din municipiu și în scurt timp, minorii au fost depistați la o distanță apreciabilă față de locul dispariției și conduși înapoi la centrul din care au plecat, unde au primit haine uscate și o masă caldă. În urmă cu o săptămână cei trei minorii au fost depistați de către polițiștii de frontieră, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat și conform prevederilor legale au fost cazați într-un centru de specialitate până la finalizarea procedurilor legale cu privire la întocmirea documentelor de identitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.